Το άγνωστο ελληνικό νησί στη Μεσσηνία με τις εξωτικές παραλίες

Το άγνωστο ελληνικό νησί στη Μεσσηνία με τις εξωτικές παραλίες

Με όνομα που σε παραπέμπει στις ανατριχιαστικές σφαγές που έγιναν εκεί

«Προικισμένη» με πανέμορφα νησιά είναι η Ελλάδα, η οποία εκτός από τα μεγάλα και δημοφιλή, διαθέτει δεκάδες μικρές και άγνωστες νησίδες, που κρύβουν όχι μόνο τη δική τους ομορφιά αλλά και ιδιαίτερη ιστορία.

Ένα από αυτά τα μικρά νησιά έχει ένα όνομα που σε παραπέμπει στις ανατριχιαστικές σφαγές που έγιναν εκεί. Ο λόγος για τη Σφακτηρία, τη νησίδα που ανήκει στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα τη Μεσσηνία και έχει τη δική ιστορία. Από την άλλη πλευρά, το μικρό και άγνωστο αυτό νησί αποτελεί πλέον έναν επίγειο παράδεισο με κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά που σε προσκαλούν να βουτήξεις σε αυτά και να νιώσεις ότι είσαι σε κάποιον εξωτικό προορισμό, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Σφακτηρία, το άγνωστο νησί και η ιστορία του

Η Σφακτηρία αποτελεί μια μικρή νησίδα της Μεσσηνίας η οποία βρίσκεται στη νότια πλευρά του Ιονίου Πελάγους. Για να καταλάβεις πού ακριβώς εντοπίζεται γεωγραφικά μπορείς να σκεφτείς ότι είναι κοντά στην Πύλο ή να συμβουλευτείς και τους Google Maps. Η Σφακτηρία λειτουργεί σαν φυσικός κυματοθραύστης της Πύλου.

Η Σφακτηρία είναι ένα μικρό μακρόστενο νησί με έκταση περίπου 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων αλλά με μεγάλη ιστορία. Παρά το μικρό της μέγεθος είχε στρατηγική θέση εδώ και εκατοντάδες χρόνια, γι’ αυτό και εκτυλίχθηκαν εκεί πολλά ιστορικά γεγονότα. Οι πρώτες αναφορές, μας έρχονται από τα ομηρικά χρόνια αλλά και παλιότερα. Λέγεται, λοιπόν, ότι οι Πύλιοι οι οποίοι συμμετείχαν στον Τρωικό πόλεμο οχύρωσαν το βόρειο άκρο της βραχονησίδας με ένα φρούριο.

Από πού πήρε το όνομά του το νησί; Από τις μάχες και τις σφαγές που έγιναν εκεί όχι μόνο στην αρχαιότητα αλλά και την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Σφακτηρία: Κρυστάλλινα και εξωτικά νερά

Εκτός, λοιπόν, από τη μεγάλη ιστορία του νησιού, αυτό διαθέτει και κρυστάλλινα νερά τα οποία σου θυμίζουν κάποιον εξωτικό προορισμό. Αν φτάσεις εκεί με σκάφος, μπορείς να σταματήσεις για λίγο και να κάνεις βουτιές που θα σου μείνουν αξέχαστες. Μην ξεχάσεις να βγάλεις και αρκετές φωτογραφίες για ενθύμιο. Αν βρεθείς, λοιπόν, στη Μεσσηνία εκτός από την Μεσσηνία, μην παραλείψεις να επισκεφθείς και του Παπά τη Λίμνα: Το εντυπωσιακό ελληνικό αξιοθέατο της φύσης. Οι εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ασπίδα του Βρασίδα, μια από τις πιο ιστορικές παραλίες της Ελλάδας η οποία είναι επίσης στη Μεσσηνία.