Θεολόγος: Στον εισαγγελέα ο 14χρονος – «Είπε ότι του αρέσει να βλέπει φωτιές και καπνούς»

Θεολόγος: Στον εισαγγελέα ο 14χρονος – «Είπε ότι του αρέσει να βλέπει φωτιές και καπνούς»

Απολογούνται και οι γονείς του

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα, Πέμπτη (19/08) ο 14χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες και ομολόγησε ότι βρίσκεται πίσω από τις φωτιές που ξέσπασαν στον Δήμο Λοκρών, στον Θεολόγο Φθιώτιδας.

Ο ανήλικος, ο οποίος εντοπίστηκε από κάμερες της περιοχής που τον έδειχναν να κάνει βόλτες στην περιοχή με το ποδήλατό του, κατηγορείται για εμπρησμό (διώκεται ως κακούργημα) και οι γονείς του για παραμέληση ανηλίκου (πλημμέλημα).

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 14χρονος πέρασε τη νύχτα μαζί με τους γονείς του στα κρατητήρια και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για τις φωτιές που φέρεται να έβαλε στον Θεολόγο.

«Στις 5 Αυγούστου είχαμε ταυτόχρονα 4 εστίες, μπόρεσε και τις έλεγξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στις 6 Αυγούστου είχαμε μια καταστροφική φωτιά που έκαψε σπίτια, ελαιόδεντρα, πευκόφυτο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα του δήμου. Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα, η χώρα ήταν σε επίπεδο συναγερμού 5. Όλοι μας είπαμε ότι ήταν εμπρησμός. Ήμασταν σίγουροι ότι υπήρχε δράστης γιατί ήταν συνεχόμενα τα περιστατικά στην περιοχή» είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζεκεντές, «η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Αυτό που ξέρω από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Το παιδί ανέφερε στην Πυροσβεστική ότι του αρέσει να βλέπει φωτιές και καπνούς. Προφανώς ένας άνθρωπος που κάνει μια τέτοια δήλωση κάποιο θέμα έχει».