Σοκ με την προσαγωγή 14χρονου για 13 εμπρησμούς στο Θεολόγο Φθιώτιδας

Σοκ με την προσαγωγή 14χρονου για 13 εμπρησμούς στο Θεολόγο Φθιώτιδας

Για τις πυρκαγιές που έχουν μπει τις τελευταίες 12 μέρες

Μια απρόσμενη εξέλιξη, η οποία έχει προκαλέσει σοκ στην Φθιώτιδα υπήρξε με τις πυρκαγιές πέρθξ του οικισμού Θεολόγου. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αταλάντης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 14χρονου ως υπεύθυνου για τις φωτιές των τελευταίων 12 ημερών, όπως μετέδωσε το lamiareport.

Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Αρχές αξιοποίησαν πληροφορίες, κυρίως από κατοίκους, σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο εκδήλωσης 13 πυρκαγιών από τις 5 Αυγούστου μέχρι και τις 17 του ίδιου μήνα. Φέρεται να κατέληξαν στο ότι υπαίτιος είναι ο συγκεκριμένος ανήλικος.

Εικάζεται πως το μοιραίο λάθος του, ήταν η τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/8) στην είσοδο του Θεολόγου στον Προφήτη Ηλία, η οποία και σβήστηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών.

Η δράση του όμως είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα στις 5 Αυγούστου με τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν συγχρόνως και ενώ η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιζε ή και ξεπερνούσε τους 44 βαθμούς Κελσίου. Αποκορύφωμα της εγκληματικής συμπεριφοράς ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 Αυγούστου στον ΟΣΜΑΕΣ που κατέστρεψε ολοσχερώς ή μερικώς 23 σπίτια, εκτάσεις καλλιεργήσιμες με ελιές, καθώς και ένα jcb του Δήμου Λοκρών, θέτοντας σε κίνδυνο περιουσίες αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ακόμη και μετά από αυτή τη μεγάλη καταστροφή, οι πυρκαγιές συνέχισαν να «σπέρνονται» στην περιοχή του Θεολόγου μέχρι τις 17 Αυγούστου, καθώς μέχρι τότε είχαν εκδηλωθεί συνολικά δεκατρείς πυρκαγιές.