Φωτιά στα Βίλια: Τιτάνια προσπάθεια σε 3 μέτωπα για να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα – Δείτε νέες εικόνες

Φωτιά στα Βίλια: Τιτάνια προσπάθεια σε 3 μέτωπα για να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα – Δείτε νέες εικόνες

Το ένα είναι προς τα Μέγαρα, το δεύτερο βρίσκεται στο όρος Πατέρα και το τρίτο καίει προς την Οινόη - Καλύτερη η κατάσταση στον Άγιο Γεώργιο

Μεγάλη προσπάθεια για να περιοριστεί δίνουν οι δυνάμεις κατάσβεσης στα Βίλια και το βάρος έχει πέσει στα εναέρια μέσα, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατες περιοχές. Τα μέτωπα είναι τρία και αυτό δυσκολεύει τις ενέργειες πυρόσβεσης.

Το πρώτο μέτωπο είναι με κατεύθυνση τα Μέγαρα, το δεύτερο βρίσκεται στο όρος Πατέρα και το τρίτο κατευθύνεται προς την Οινόη. Το θετικό είναι ότι στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου η εικόνα παρουσιάζεται βελτιωμένη, έπειτα από τη μεγάλη αναζωπύρωση, μετά τις ρίψεις νερού από τα ρωσικά αεροσκάφη.

Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν όλα τα σημεία και γι' αυτό έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά για να συνεχίσουν το έργο τους, ενώ μαζί με τους εθελοντές και τους κατοίκους συνεχίζουν να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.

Όσον αφορά στην Κερατέα και την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει χθες στην περιοχή Μαρκάτι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Ωστόσο, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν τις αναζωπυρώσεις, ενώ μην ξεχνάμε ότι εκεί η φωτιά έχει κάψει και σπίτια, εκτός από δασική έκταση.

Δείτε νέες εικόνες από τη φωτιά στα Βίλια: