Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα – Εκκενώθηκαν οικισμοί και γηροκομείο

Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα – Εκκενώθηκαν οικισμοί και γηροκομείο

«Δεν μπορούν ούτε να γίνουν δρόμοι άμεσα, ούτε να πλησιάσουν τα επίγεια μέσα»

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στα Βίλια, όπου η φωτιά έχει «σπάσει» σε τρία μέτωπα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κόκκαλης σημείωσε πως το ένα μέτωπο έχει κατεύθυνση προς Μέγαρα, το άλλο είναι σε ένα ύψωμα πριν τον κύριο όγκο του Πατέρα και το τρίτο έχει κατεύθυνση προς την Οινόη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλο το μέτωπο συνολικά είναι περίπου 10 χλμ, ενώ και στα τρία μέτωπα επιχειρούν εναέρια μέσα. Ωστόσο, όπως είπε, τα επίγεια μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν στην περιοχή λόγω του ότι πρόκειται για δύσβατα σημεία. «Δεν μπορούν ούτε να γίνουν δρόμοι άμεσα, ούτε να πλησιάσουν τα επίγεια μέσα», τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι βοηθάει το γεγονός πως δεν υπάρχουν πολλά μποφόρ σήμερα, ενώ ερωτηθείς σχετικά με ζημιές που πιθανόν να έχουν προκληθεί από την μεγάλη πυρκαγιά ο ίδιος σχολίασε πως θα γίνει αποτίμηση ζημιών όταν περάσει αυτή η κατάσταση.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως όλη τη νύχτα μηχανήματα της περιφέρειας δημιουργούσαν αντιπυρικές ζώνες.

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, με μήνυμα που εστάλη από το 112 οι κάτοικοι των των οικισμών Θέα Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Άγιος Σωτήρας ή Παλαιοκούνδουρα κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Μάνδρα, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας έχουν εκκενωθεί από χθες - για προληπτικούς λογούς - πάνω από 10 οικισμοί. Πρόκειται για τους οικισμούς Βένιζα, Παλαιοχώρι, Άγιος Γεώργιος, Κρύο Πηγάδι, Αγία Παρασκευή, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι.

Επίσης, εκκενώθηκαν προληπτικά η Μονή της Παναγίας Φανερωμένης που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πατέρα, καθώς και το γηροκομείο του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.