Σε πύρινο κλοιό η Αττική: Η φωτιά διέσχισε την εθνική οδό στη Μαλακάσα

Σε πύρινο κλοιό η Αττική: Η φωτιά διέσχισε την εθνική οδό στη Μαλακάσα

Εκκενώνονται το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, το Μίλεσι και το Λεβίδι - Ώρες αγωνίας σε Πετρούπολη και Θρακομακεδόνες

Αυτό που απεύχονταν όλοι έγινε και δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στο μέτωπο της Βορειοανατολικής Αττικής, καθώς η φωτιά πέρασε την εθνική οδό στο ύψος της Μαλακάσας. ¨Όλη η περιοχή βρίσκεται σε πύρινο κλοιό.

Δόθηκε εντολή για να εκκενωθούν το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, το Μίλεσι και το Λεβίδι.

Οι πολίτες καλούνται να πάνε προς την θάλασσα, δηλαδή προς την Σκάλα Ωρωπού.

Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές δίνουν μάχη, ενώ με τη βοήθεια μηχανημάτων προσπαθούν να φτιάξουν αναχώματα για να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς

Λόγω της νύχτας τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει να επιχειρούν και οι προσπάθειες γίνονται μόνο από τις επίγειες δυνάμεις. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Οι αρχές προσπαθούν να ελέγξουν τις πυρκαγιές, αλλά οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, καθώς υπάρχει η αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη.. Η πυρκαγιά από την αναζωπύρωση στα Βασιλικά Κτήματα απειλεί σπίτια και αρχαιολογικό χώρο στους Θρακομακεδόνες, με τις φλόγες να έχουν κατεύθυνση και προς την Πάρνηθα, προς την πλευρά που βρίσκεται το καζίνο.

Ανησυχία επικρατεί στην Πετρούπολη για τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στα Άνω Λιόσια. Η φωτιά αναπτύσσεται με πορεία προς το Ποικίλον Όρος, δηλαδή ανάμεσα στο Όρος Αιγάλεω και την Πάρνηθα.

Σε όλη την Ελλάδα πυρκαγιές

Σε 98 ανέρχονται το τελευταίο 24ωρο οι νέες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούσαν σήμερα σε 154 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, με 64 από αυτές να βρίσκονται αυτή τη στιγμή ανοιχτές.

Οι σημαντικότερες είναι εκείνες που εξελίσσονται σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, όπου σήμερα αντιμετωπίζουν νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και σε Μεσσηνία, Μάνη, Τολοφώνα Φωκίδας, Φθιώτιδα, Κρήτη, και Γρεβενά.