Συναγερμός στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για τις ελλείψεις αίματος

Συναγερμός στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για τις ελλείψεις αίματος

Αναβάλλονται χειρουργεία και αλλάζουν τα προγράμματα ασθενών που χρειάζονται μετάγγιση

Σήμα κινδύνου για τις πολύ σοβαρές ελλείψεις αίματος εκπέμπουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στα οποία αναβάλλονται χειρουργεία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις μεταβάλλονται και τα προγράμματα των ασθενών που χρειάζονται μετάγγιση.

Τα αποθέματα αίματος εξαντλούνται, καθώς μειώνεται ο αριθμός των αιμοληψιών, αλλά αυξάνονται οι ανάγκες. Εθελοντές αιμοδότες ειδοποιούνται από τις αιμοδοσίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να προστρέξουν σε βοήθεια. Την ανησυχία τους εκφράζουν και οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, καθώς σε τακτά χρονικά διαστήματα χρειάζονται μετάγγιση.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας, προσκαλεί όλους τους πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας και να προσφέρουν το πολύτιμο αίμα τους και αυτή τη χρονική περίοδο.

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από την πανδημία και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, κάνουν καθημερινά αιμοδοσίες. Συνιστάται στους πολίτες να τηλεφωνούν στις αιμοδοσίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να καθοριστεί ραντεβού, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.