Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Προς εκκένωση Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι και Πολυδένδρι

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Προς εκκένωση Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι και Πολυδένδρι

Στα επόμενα λεπτά θα σταλεί σχετικό μήνυμα στους πολίτες, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Θανάση Αυγερινό

Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη στη Βόρεια Αττική, για την ακρίβεια είναι πολύ πιο κρίσιμη λόγω της νύχτας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, θα ακολουθήσει εκκένωση των περιοχών Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι και Πολυδένδρι.

Η φωτιά που ξεκίνησε από αναζωπύρωση από τη Βαρυμπόμπη, κινείται προς το Καπανδρίτι, καθώς πέρασε από τη Δροσοπηγή, το Κρυονέρι, έφτασε στις Αφίδνες στο ύψος του σταθμού των διοδίων και τελικά πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού.

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Άγ. Γεώργιο, Πουρίθι να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού, να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, 'Αγ. Γεώργιο, Πουρίθι κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το μήνυμα εστάλη καθώς ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές εστίες φωτιάς από την απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, στο ύψος των Αφιδνών προς Άγιο Στέφανο και Καπανδρίτη. Συμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, αλλά γίνεται μάχη προκειμένου να ελεγχθούν οι εστίες πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, υπέγραψε εντολή για εκκένωση σε Καπανδρίτι, Άγιο Στέφανο και Πολυδένδρι και μέσα στα επόμενα λεπτά αναμένεται να σταλεί και σχετικό μήνυμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου σημείωσε στο κανάλι ότι η φωτιά απέχει περίπου 6-7 χιλιόμετρα από την περιοχή.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, μιλώντας στον ίδιο σταθμό επισήμανε ότι η φωτιά έχει μπει μες στις Αφίδνες και καίγονται σπίτια, ενώ η περιοχή έχει εκκενωθεί. Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση στην πυροσβεστική να στείλει οχήματα στις Αφίδνες για να περιορίσει τη φωτιά.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...