Πανελλήνιες 2021: Oι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής – Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες

Πανελλήνιες 2021: Oι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής – Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες

Τι «βλέπει» σύμβουλος σταδιοδρομίας

Κορυφώνεται η αγωνία των μαθητών που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες 2021 προκειμένου να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.

Την πρόβλεψή του για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής στις πανεπιστημιακές σχολές έκανε στην ΕΡΤ ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στρατος Στρατηγάκης.

Πανελλήνιες 2021: Oι εκτιμήσεις για τις νομικές σχολές

Μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα – Τόκιο», ο κ. Στρατηγάκης επισήμανε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η βάση για τη Νομική Αθήνας θα ανέβει 90 μόρια σε σχέση με το 2020. Η αντίστοιχη σχολή της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να σημειώσει άνοδο 25 μορίων, ενώ αντίθετη πορεία και πτώση 40 μορίων ακολουθεί η Νομική Κομοτηνής.

Πώς θα κινηθούν οι βάσεις στις σχολές Ψυχολογίας και στις παιδαγωγικές

Όσον αφορά στις σχολές Ψυχολογίας, άνοδο 25 μορίων φαίνεται πώς θα έχει το τμήμα Ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ και μείωση 50 μορίων η αντίστοιχη σχολή στη Φλώρινα. Μεγάλη πτώση αναμένεται να σημειώσουν οι παιδαγωγικές σχολές. Συγκεκριμένα, για τη Φιλολογία Αθήνών ο κ. Στρατηγάκης προβλέπει πτώση 600 μονάδων και μείωση 675 μονάδων στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Ρόδο. Στα 9.000 μόρια δείχνει ότι θα διαμορφωθεί η βάση εισαγωγής στο τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού.

Πώς διαμορφώνονται οι βάσεις στις σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών

Ανοδικές τάσεις και μεγάλη αύξηση των μορίων σε ορισμένες σχολές του δεύτερου πεδίου προβλέπει ότι θα έχουμε ο σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης, με τη μεγαλύτερη αύξηση να παρατηρείται στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκτιμήσεις για τις σχολές Χημικών Μηχανικών, Μαθηματικών και Φυσικής

Εκτίναξη της βάσης εισαγωγής φαίνεται πώς θα έχουμε στα τμήματα Χημικών Μηχανικών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ άνοδος αναμένεται και στις σχολές Μαθηματικών και Φυσικής.

Η εικόνα για τις ιατρικές σχολές

Ο μεγάλος συναγωνισμός των υποψηφίων και η καλή βαθμολογία δείχνει ότι ωθεί σε άνοδο και τις βάσεις στις Σχολές Ιατρικής σε όλη τη χώρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...