Θεσσαλονίκη: Τέλη Σεπτεμβρίου η δίκη των 8 για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Θεσσαλονίκη: Τέλη Σεπτεμβρίου η δίκη των 8 για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Θα βρεθούν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης πρόκειται να καθίσουν τέλη Σεπτεμβρίου οι 8 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του θανάτου του 28χρονου, Τόσκο Μποτζατζίσκι, κατά τη διάρκεια περιστατικού οπαδική βίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του grtimes περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο όπου φαίνεται ότι το μισθωμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε η κατηγορούμενη πέρασε πάνω από το σώμα του 28χρονου, ο οποίος βρισκόταν πεσμένος στο οδόστρωμα, ύστερα από τον φερόμενο ξυλοδαρμό του από τους συγκατηγορούμενους της.

Ο Βούλγαρος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από μισθωμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 27χρονη, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Ως ηθικός αυτουργός φέρεται ο 49χρονος συγκατηγορούμενος πρώην σύντροφος της, ενώ οι υπόλοιποι 6 θα δικαστούν για την εμπλοκή τους στη θανατηφόρα συμπλοκή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι παραπάνω μαζί με άλλους άγνωστους δράστες, όντας όλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε οπαδούς του Άρη και της (αδελφοποιημένης) βουλγαρικής ομάδας Botev Plovdid. Οι 7 Βούλγαροι ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Άρης- ΠΑΟΚ που διεξήχθη την προηγούμενη μέρα στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης».