Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι φλόγες έχουν φτάσει στους πρόποδες της Πάρνηθας – Έκτακτη ενημέρωση από Χαρδαλιά

Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι φλόγες έχουν φτάσει στους πρόποδες της Πάρνηθας – Έκτακτη ενημέρωση από Χαρδαλιά

Έξι άτομα νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα - Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Καπανδρίτι – Λυκόβρυση 

Η πύρινη κόλαση στη Βαρυμπόμπη παραμένει εκτός ελέγχου. Οι φλόγες έχουν φτάσει στους πρόποδες της Πάρνηθες, ενώ η φωτιά έχει μπει στους οικισμούς, τόσο της Βαρυμπόμπης, ενώ γλείφει πλέον και την περιοχή Αδάμες. Γι' αυτό θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στις 21:00.

Η πυρκαγιά έχει φτάσει τους πρόποδες της Πάρνηθας, ενώ ο ουρανός της Αττικής έχει τυλιχτεί από τους καπνούς, Οι πολίτες που εκκένωσαν, όπως-όπως τα σπίτια τους σε Βαρυμπόμπη, Αδάμες και Θρακομακεδόνες, πήραν ότι μπορούσαν μέσα σε βαλίτσες και έφυγαν. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και πλέον ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου.

«Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω. Όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα».

Οι αστυνομικοί προσπαθούν με ηχητικά μηνύματα, ντουντούκες και σειρήνες, να ενημερώσουν τον κόσμο που δεν έχει πάρει τα μηνύματα από το 112 για εκκένωση της περιοχής του. Η μάχη γίνεται για να περιοριστεί η φωτιά πριν βραδυάσει, γιατί τότε θα σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Οι εικόνες από την πυρκαγιά είναι τρομακτικές.

Νοσηλεύονται 6 άτομα στο Σισμανόγλειο

Στους έξι αριθμώνται οι κάτοικοι που έχουν διακομιστεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με ήπια αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο μεταξύ, ένας πυροσβέστης με δύσπνοια διεκομίσθη στο ΓΝΑ 251
Σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ, αφού στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, 1 μηχανή, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα.
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται, παράλληλα, οι υγειονομικές δομές της περιοχής

Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Καπανδρίτι – Λυκόβρυση 

Ολική διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Καπανδρίτι – Λυκόβρυση λόγω πυρκαγιάς στο ύψος της Βαρυμπόμπης

Η Νέα Οδός ενημερώνει πως λόγω πυρκαγιάς, σε παρακείμενη του αυτοκινητοδρόμου δασική έκταση, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, η τροχαία έχει διατάξει την ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Λυκόβρυση – Καπανδρίτι και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Πύρνας (Λυκόβρυσης), ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Ημικόμβο Καπανδριτίου.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση, τις υποδείξεις της τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.