Έγκλημα στη Δάφνη: Εισαγγελική έρευνα για τους δυο αστυνομικούς

Έγκλημα στη Δάφνη: Εισαγγελική έρευνα για τους δυο αστυνομικούς

Αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες για το ότι δεν διερεύνησαν καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Στο "μικροσκόπιο" της δικαιοσύνης μπαίνουν οι ενέργειες των δυο αστυνομικών, που ενώ έλαβαν σήμα υψηλής προτεραιότητας για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, λίγες ημέρες πριν την δολοφονία της 31χρονης από το σύζυγο της στη Δάφνη, φέρονται να μην κατέβηκαν καν από το περιπολικό, όταν έφτασαν στην πολυκατοικία.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή τις καταγγελίες για παραλήψεις των αστυνομικών που είδαν το φως της δημοσιότητας. Έτσι, οι δυο αστυνομικοί οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Η καταγγελία στην αστυνομία για το επεισόδιο στο διαμέρισμα της Δάφνης έγινε στις 11 Ιουλίου από γειτόνισσα, η οποία ανέφερε ότι υπάρχει μέσα στο σπίτι και ανήλικο παιδί. Μάλιστα, έδωσε και τα δικά της στοιχεία ταυτότητας και το δικό της κουδούνι, γιατί το κουδούνι του ζευγαριού είχε αλλάξει.

Ωστόσο, οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν με το περιπολικό τους έξω από την πολυκατοικία της Δάφνης, φέρονται να μην βγήκαν καν από το περιπολικό. Σύμφωνα με μαρτυρίες, περιορίστηκαν να ανοιγοκλείσουν τα παράθυρα του περιπολικού, διαβίβασαν στο κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τους υποδείξει το διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει το ενδοοικογενειακό επεισόδιο και στη συνέχεια αποχώρησαν.