Πέτρος Φιλιππίδης: Πρώτο βράδυ στις φυλακές Τρίπολης

Πέτρος Φιλιππίδης: Πρώτο βράδυ στις φυλακές Τρίπολης

Ποιοι είναι οι συγκρατούμενοί του

Το πρώτο του βράδυ στις φυλακές Τρίπολης πέρασε χθες ο Πέτρος Φιλιππίδης, ως προφυλακισμένος με τις κατηγορίες του βιασμού και των δυο απόπειρών βιασμού σε βάρος συναδέλφων του.

Ο γνωστός ηθοποιός μεταφέρθηκε χθες, Τετάρτη (28/07) με χειροπέδες από τη ΓΑΔΑ στο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο βρίσκεται και ο πρώην καλλιτεχνικές διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o Φιλιππίδης βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευε ότι δεν θα προφυλακιστεί.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Alpha, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών στην Τρίπολη τον ρώτησαν πώς είναι εκείνος απάντησε: «Δεν είμαι καλά, δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ στη φυλακή».

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα παραμείνει 5 μέρες σε καραντίνα σε κελί απομόνωσης και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο κελί του.

Συγκρατούμενοι με ανάλογα αδικήματα

Στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, όπως και σε αυτό των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Στην Τρίπολη βρίσκεται ο Δημήτρης Λιγνάδης αλλά και ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του. Επίσης, εκεί είναι ο καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο, ο «παιδεραστής με το βαν», ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και ο «δράκος του Αμαρουσίου», ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών.