Πέτρος Φιλιππίδης: Το σκεπτικό με το οποίο κρίθηκε προφυλακιστέος

Πέτρος Φιλιππίδης: Το σκεπτικό με το οποίο κρίθηκε προφυλακιστέος

Τι φοβήθηκαν εισαγγελέας και ανακρίτρια σε περίπτωση που άφηναν ελεύθερο τον ηθοποιό

Ξεκάθαροι είναι οι λόγοι της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις που κατηγορείται. Ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος συναδέλφων του.

Ο γνωστός ηθοποιός οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά αδικήματα, καθώς δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι δεν έχει σχέση με τα βαρύτατα αδικήματα που αντιμετωπίζει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό που βάρυνε στην απόφαση για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν το ενδεχόμενο να διαπράξει νέα αδικήματα στην περίπτωση που έφευγε ελεύθερος από τα δικαστήρια.

Μάλιστα, στο σκεπτικό για την προφυλάκιση φέρεται να διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επιστρέψει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και να επαναλάβει τα αδικήματα που, σύμφωνα με την κατηγορία, έχει διαπράξει.

Επιπλέον, κομβικής σημασίας θεωρήθηκε η μεγάλη περίοδος που φέρεται να έδρασε ο Πέτρος Φιλιππίδης, από το 2008-2014, κατά την οποία καταγγέλλεται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του σκηνοθέτη - θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, προχώρησε στις πράξεις σε βάρος των θυμάτων του.
Ένα ακόμη στοιχείο που "έδειξε" το δρόμο για τη φυλακή στον κατηγορούμενο ηθοποιό ήταν οι αναφορές των γυναικών ότι επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα κατά τη διάρκεια τέλεσης των πράξεων του που φέρεται να διέπραξε. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τριών γυναικών, ο ηθοποιός δεν κάμφθηκε από την αντίσταση τους και συνέχισε την επίθεση σε βάρος τους.

Όλα αυτά τα έλαβαν υπόψη τους οι δικαστικοί λειτουργοί.