Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Νέα καταγγελία για «μαϊμού» εμβολιασμό

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Νέα καταγγελία για «μαϊμού» εμβολιασμό

Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση - Στην Εισαγγελία η υπόθεση

Για «μαϊμού» εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στο νοσοκομείο Μεσολογγίου κάνει λόγο ο ρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Αναλυτικότερα, οι υπεύθυνοι του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου κατήγγειλαν στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος πως την περασμένη Πέμπτη (22/07) ανακάλυψαν ότι δηλώθηκε υπάλληλος παραϊατρικών επαγγελμάτων του νοσοκομείου στο πληροφοριακό σύστημα ότι έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, χωρίς να έχει περάσει από το εμβολιαστικό κέντρο και χωρίς να εμφανίζεται ο εμβολιασμός στις δόσεις που χορηγήθηκαν.

«Εάν αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα τότε θα πρόκειται για εμβολιασμό-μαϊμού», εξηγεί ο κ. Γιαννάκος συμπληρώνοντας πως ήδη ερευνάται αν η εν λόγω υπάλληλος του νοσοκομείου έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι αν τεκμηριωθεί ο «μαϊμού εμβολιασμός», τόσο η υπάλληλος του νοσοκομείου, όσο και όσοι λειτούργησαν ως συνεργοί της θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και έχει, επίσης, στείλει την υπόθεση στην Εισαγγελία που διεξάγει ανάλογη έρευνα για το συμβάν.