Εκτός ελέγχου η φωτιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη – Δείτε εικόνες από το πύρινο μέτωπο

Εκτός ελέγχου η φωτιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη – Δείτε εικόνες από το πύρινο μέτωπο

Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα - Κλειστή η λεωφόρος Διονύσου - Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ΕΚΑΒ και υγειονομικές δομές στη ΒΑ Αττική

Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ώρες στη Σταμάτα Αττικής.

Στις αυλές των σπιτιών έχει φτάσει η φωτιά και απειλεί κατοικίες στη Ροδόπολη.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Αργά το μεσημέρι η ΓΓΠΠ έστειλε επείγουσα ειδοποίηση σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη λόγω των ανέμων. Η φωτιά έρχεται από Σταμάτα προς Ροδόπολη και Διόνυσο».

Ήδη έχει εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, ενώ αστυνομικοί στο Δήμο Διονύσου ζήτησαν από κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Έχουν κλείσει η λεωφόρος Σταμάτας και η λεωφόρος Διονύσου, ενώ η αστυνομία πηγαίνει στα απομακρυσμένα σπίτια και ζητά από τους πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην ΒΑ Αττική και τη μάχη που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στο πλευρό των κατοίκων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή.

Ήδη βρίσκονται στην περιοχή 4 ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.