Μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα Αττικής: Νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους – Μέσα στα σπίτια οι φλόγες

Μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα Αττικής: Νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους – Μέσα στα σπίτια οι φλόγες

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη - Νέες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία - Εκκενώθηκε κατασκήνωση της Ροδόπολης - Δείτε φωτογραφίες

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στην Σταμάτα με την Πολιτική Προστασία να στέλνει νέο μήνυμα μέσω του 112 με οδηγίες προς τους κατοίκους σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Εκάλη, Δροσιά και Διόνυσο Αττικής.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο ήχησε το χαρακτηριστικό σήμα κινδύνου στα κινητά όσων πολιτών βρίσκονται στην περιοχή, στο οποίο αναφέρεται: «SOS Aν βρίσκεστε σε #Σταμάτα, #Ροδόπολη, #Εκάλη, #Δροσιά, #Διόνυσο Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών

!! Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη».

 

Καίγονται σπίτια σε Σταμάτα και Ροδόπολη - Σε μέτωπο 6 χλμ. η πύρινη λαίλαπα

Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει εισβάλει πλέον μέσα σε σπίτια στη Σταμάτα και την Ροδόπολη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους κατοίκους και εθελοντές, να δίνουν μάχη, προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν. Η πύρινη λαίλαπα εκτείνεται σε απόσταση 6 χλμ. με την κατεύθυνση του αέρα να αλλάζει από λεπτό σε λεπτό, καθιστώντας δύσκολη την κατάσβεση της φωτιάς.

Εκκενώθηκε κατασκήνωση της Ροδόπολης

Στην εκκένωση του summer camp της Ροδόπολης προχώρησαν προληπτικά οι Αρχές λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στη Σταμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά από την κατασκήνωση έχουν μεταφερθεί στην πλατεία Ροδόπολης.