Κορονοϊός: Ανοίγει η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση

Κορονοϊός: Ανοίγει η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση

Στην περίπτωση που επανέλθει το click away στο λιανεμπόριο θα είναι μόνο για τους ανεμβολίαστους - «Ντου» στα κορονοπάρτι σε βίλες της Μυκόνου

Σφίγγει ο κλοιός από την κυβέρνηση για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Οι ιθύνοντες εξετάζουν νέα μέτρα, ώστε να τιθασεύσουν τη διασπορά της πανδημίας και πλέον ανοίγει η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση.

Το σενάριο να συμβεί το ίδιο στο λιανεμπόριο δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις προτεραιότητες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star. Ήδη, βέβαια, υπάρχει πίεση σε όσους δεν έχουν κάνει αυτό το εμβόλιο και εργάζονται στους κλάδους του τουρισμού και την εστίασης με τα δύο υποχρεωτικά τεστ κάθε εβδομάδα και το ένα πιθανότατα θα το πληρώνουν από την τσέπη τους, αφού για το rapid test θα είναι υποχρεωμένοι να μεριμνήσουν οι ίδιοι.

Το self test θα διατίθεται δωρεάν από τα φαρμακεία, αλλά το rapid test αν δεν καταφέρουν οι εργαζόμενοι να το κάνουν σε σημεία που είναι καθημερινά οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, τότε θα πρέπει να καταβάλουν 20 ευρώ σε κάποια άλλη δομή υγείας, αλλιώς δεν θα μπορούν να εργαστούν.

Η εστίαση, πάντως, είναι ένας μεγάλος κλάδος και στην κυβέρνηση δεν επιθυμούν να το αφήσουν στην τύχη ειδικά από την στιγμή, που ο εμβολιασμός δεν προχωράει όπως θα ήθελαν. Όσον αφορά τα καταστήματα λιανικής σε περίπτωση που αποφασιστεί να μπει περιορισμός θα είναι για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν μέσα αλλά να αγοράζουν με τη μέθοδο του click away.

«Ντου» στα κορονοπάρτι της Μυκόνου

Όσον αφορά τα πάρτι στη  Μύκονο, η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλάβει ότι οι διοργανωτές τους εξασφαλίζουν δωρεάν μεταφορά με κλειστά φορτηγάκια στους πλούσιους ξένους πελάτες τους. Οι αστυνομικοί τα ακολουθούν προκειμένου να εντοπίσουν τις βίλες διεξαγωγής τους ενώ έχουν αναπτύξει καλή.. ακοή για να ακούσουν την δυνατή μουσική που προέρχεται από αυτές, αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ στον ΣΚΑΪ.

Τις περισσότερες φορές χτυπούν τα κουδούνια και κανείς δεν τους ανοίγει. Την επόμενη μέρα επισκέπτονται τις συγκεκριμένες οικίες και μέσω των ρολογιών της ΔΕΗ, εντοπίζουν τους ιδιοκτήτες, επικοινωνούν μαζί τους και στη συνέχεια φθάνουν στον ενοικιαστή μέσω του εγγράφου μίσθωσης με το αντίτιμο που κατέβαλαν. Από εκεί και έπειτα προβαίνουν στην βεβαίωση του προστίμου.

Έτσι εντοπίστηκαν 9 κορονοπάρτι σε βίλες της Μυκόνου από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας το τελευταίο πενθήμερο, ενώ τα 6 τα βρήκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στα πάρτι συμμετείχαν από 50 έως και 400 άτομα.  Επιβλήθηκαν έξι πρόστιμα των 50.000 ευρώ και τρία για διατάραξη κοινής ησυχίας.