Εξαρθρώθηκε διεθνής σπείρα διακίνησης μεταναστών από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε διεθνής σπείρα διακίνησης μεταναστών από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη

Σε κοινή επιχείρηση ελληνικής και βουλγαρικής αστυνομίας

Υπό τη σκέπη της Europol κινήθηκε η ελληνική και η βουλγαρική αστυνομία, που συνεργάστηκαν για να εξαρθρώσουν την διεθνή σπείρα διακίνησης μεταναστών από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν συλληφθεί τουλάχιστον 35 οδηγοί- διακινητές που μετέφεραν μετανάστες και μέχρι σήμερα γινόταν συντονισμένες προσπάθειες για να εξαρθρωθεί ο πυρήνας της οργάνωσης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε προχθές σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ουγγαρία, κατά την οποία συνελήφθησαν, με εθνικά και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, συνολικά 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πέντε εξ αυτών πιάστηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, οδηγήθηκαν στην ειδική ανακρίτρια και αντιμετωπίζουν κατηγορίες που συνδέονται με σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση μεταναστών.

Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε πολυτελή αυτοκίνητα και φορτηγά που μεταφέρονταν από τη Γεωργία, ταξινομούνταν στην Βουλγαρία και κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα. Οι οδηγοί έρχονταν εαπό τη Γεωργία, έβρισκαν τα αυτοκίνητα με GPS, έκαναν τη διακίνηση και επέστρεφαν στη χώρα τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το συγκεκριμένο κύκλωμα δρα από το 2019, υπολογίζεται ότι πάνω από 350 άτομα διακινήθηκαν παράνομα και τα κέρδη της οργάνωσης ξεπερνούν τις 700.00 ευρώ. Οι οδηγοί είχαν εντολή να τρέχουν για να μην τους πιάσουν οι αρχές. Συνέπειατ αυτών ήταν να σημειωθεί τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό και πολυάριθμα ατυχήματα με 13 τραυματίες. Τα χτυπημένα αυτοκίνητα αναλάμβανε συνεργείο στην Ελλάδα, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί.