Europa Conference League: Λύγισε στο Σαράγεβο η ΑΕΚ

Europa Conference League: Λύγισε στο Σαράγεβο η ΑΕΚ

Ηττήθηκε 2-1 από την Βελέζ και μάλιστα με ανατροπή

Ανηφόρα έχει να διαβεί η ΑΕΚ αν θέλει αν περάσει στην επόμενη φάση του Europa Conference League, μετά την αποψινή της ήττα με 2-1 από την Βελέζ στο Σαράγεβο. Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν, αλλά αυτό δεν πτόησε τους γηπεδούχους, που πήραν προβάδισμα για τον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, με τους νέους κανονισμούς δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ παραπάνω και η Ένωση θα πρέπει να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά για να αποκλείσει τους Βόσνιους στην β΄προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 12' μετά από ωραία κάθετη πάσα του Αλμπάνη στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ και με πλασέ έκανε το 1-0. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι απάντησαν αμέσως και στο 14' με ένα καταπληκτικό σουτ του Πρσες από τα 25 μέτρα έκαναν το 1-1.

Και σα να μην έφτανε αυτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να γυρίσουν το σκορ στο 53', όταν ο Ζαϊμοβιτς εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και με άμεση εκτέλεση από δεξιά έκανε το 2-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Λίγο πριν το γκολ των γηπεδούχων η προσπάθεια του Τζαβέλα του είχε γλύψει το δοκάρι της Βελέζ.

Βελέζ Μόσταρ: Μπογκντάνοβιτς, Οβτσίνα, Ζελίκοβιτς, Ίσιτς, Φερέιρα, Χασάνοβιτς, Πρσες (73′ Όσμιτς), Τσόσιτς (86′ Ράντοβιτς), Άντουσιτς (69′ Γκεοργκίεβιτς), Ντε Σόουζα (86′ Ντεγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (69′ Βεχάμποβιτς).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Λόπες (59′ Μιτάι), Σιμάνσκι, Σάκχοφ (80′ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (59′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (69′ Αραούχο).