Τα «μαζεύει» ο Σαρηγιάννης για τα κρούσματα τον Αύγουστο: Θα φτάσουν μέχρι 4.000 στη χειρότερη περίπτωση

Τα «μαζεύει» ο Σαρηγιάννης για τα κρούσματα τον Αύγουστο: Θα φτάσουν μέχρι 4.000 στη χειρότερη περίπτωση

Τι συνέστησε σε εμβολιασμένους και μη

Μια αρκετά πιο βελτιωμένη πρόβλεψη για την πορεία της πανδημίας έκανε σήμερα, Πέμπτη (22/07) ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, συγκριτικά με την εκτίμηση που είχε κάνει κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα πιο πριν.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα του μοντέλου «ακορντεόν» που εφαρμόστηκε στη Μύκονο, λέγοντας ότι τα δεδομένα στο νησί «δείχνουν μια πτωτική τάση».

Παράλληλα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ επισήμανε ότι για να έχουμε ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι θα πρέπει όλοι να επιδείξουν σύνεση, να εμβολιαστούν και παράλληλα όπου και αν πάνε για διακοπές να τηρούν τα μέτρα προστασίας και την προσωπική τους υγιεινή.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι θα ήταν καλό εμβολιασμένοι και μη, να κάνουν ένα self test κάθε εβδομάδα.

Για τους επιχειρηματίες που διαθέτουν τουριστικά καταλύματα πρότεινε -όσο είναι εφικτό- «μικρές τουριστικές φούσκες» μεταξύ των παραθεριστών για να υπάρχει ασφάλεια. Όπως εξήγησε, θα μπορούσε να υπάρξει ένας συντονισμός όπου θα δημιουργηθούν μικρές ομάδες, που θα έχουν επαφές μεταξύ τους και όχι αναγκαστικά με άλλους «στο εστιατόριο, στο μπαρ». «Θέλει παραπάνω δουλειά αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα εύκολο υγειονομικά καλοκαίρι», ανέφερε.

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι τον Αύγουστο με τα σημερινά δεδομένα, δεν αναμένεται να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων της τάξεως των 6.500, αλλά θα κυμανθούν μέχρι τις 4.000. «Οι τελευταίοι υπολογισμοί λένε ότι τα κρούσματα θα φτάσουν μέχρι 4.000 στη χειρότερη περίπτωση», είπε.