Σοφία Μπεκατώρου: Νέες αποκαλύψεις – «Πολύ γνωστό όνομα του αθλητισμού μου επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήμουν 16 ετών»

Σοφία Μπεκατώρου: Νέες αποκαλύψεις – «Πολύ γνωστό όνομα του αθλητισμού μου επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήμουν 16 ετών»

«Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα»

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε η πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας, ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο για το ελληνικό #MeToo, η Σοφία Μπεκατώρου, μιλώντας για ακόμη ένα περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης που είχε δεχθεί σε ηλικία 16 ετών από έναν Ολυμπιονίκη.

Αναλυτικότερα, η Σοφία Μπεκατώρου αποκάλυψε σε συνέντευξή της στα «Νέα» ότι «ένα πολύ γνωστό όνομα του αθλητισμού» της είχε επιτεθεί σεξουαλικά όταν ήταν 16 ετών.

«Ναι, από πολύ μεγάλο αθλητή, ολυμπιονίκη, όταν ήμουν 16 χρονών, ο οποίος ευτυχώς άκουσε το “όχι” που είπα. Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα»,  σημείωσε η πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας και συνέχισε:

«Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι – υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά – και με κοιτάζει. Του λέω “τι κάνεις;”. Μου απάντησε “έλα τώρα, δεν θέλεις;”. Του απάντησα “όχι” και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω».

Η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογήθηκε ότι περιέγραψε το σκηνικό στον πατέρα της, ο οποίος, όπως λέει, της απάντησε: «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

«Φυσικά, ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του, που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα» τόνισε η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας.

«Κρίνοντας από τον ίδιο, αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο», τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου.