Κορονοϊός: Συναγερμός για την αύξηση των εισαγωγών – Ποιες ηλικίες καταλήγουν στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Συναγερμός για την αύξηση των εισαγωγών – Ποιες ηλικίες καταλήγουν στα νοσοκομεία

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μείωση των εμβολιασμών και την αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία έκρουσε το πρωί της Πέμπτης (22/07) ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς.

Κορονοϊός: «Πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λαζανάς τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων ήταν προφανώς αναμενόμενη. «Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα» είπε συγκεκριμένα, εξηγώντας πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μολυσματική και δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί, στον βαθμό που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει.

Μειώνονται οι εμβολιασμοί, αυξάνονται οι εισαγωγές

«Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα», τόνισε.

«Εγώ έχω να σας δηλώσω ότι κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια-δύο σε κάθε εφημερία τους οι εισαγωγές αυξάνονται» πρόσθεσε, παραθέτοντας πως χθες, Τετάρτη μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε 10 εισαγωγές ασθενών με κορονοιό και ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επρόκειτο για ασθενείς ηλικιών 30-40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα.

O καθηγητής ανέφερε, μεταξύ άλλων πως ήδη, απ’ ό,τι φαίνεται το υπουργείο Υγείας κάνει τον προγραμματισμό του όσον αφορά στην αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος αναμένοντας μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 19.223 νέα κρούσματα και 820 εισαγωγές ασθενών με σοβαρή νόσο Covid-19 στο ΕΣΥ, ενώ το αμέσως προηγούμενο επταήμερο είχαν καταγραφεί 16.258 κρούσματα και 452 εισαγωγές.

Οι εισαγωγές είναι αυξημένες κυρίως στην Αττική, ενώ ακολουθούν τα νοσοκομεία της Κρήτης, με τις περισσότερες εξ αυτών να καταγράφονται στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου.