Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Για χειριστική συμπεριφορά προς την 26χρονη μιλούν οι μάρτυρες στο νησί

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Για χειριστική συμπεριφορά προς την 26χρονη μιλούν οι μάρτυρες στο νησί

«Τα τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές “μιλούν” και εξουδετερώνουν επιχειρήματα», είπε με νόημα ο Κούγιας για τους ισχυρισμούς του δράστη

Ανάστατη παραμένει η κοινωνία της Φολέγανδρου για τον έγκλημα με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά από τον σύντροφό της, για τον οποίο οι κάτοικοι δεν είχαν σχηματίσει καθόλου καλή εντύπωση τις λίγες μέρες που βρισκόταν εκεί το ζευγάρι. Στην ουσία μιλούν για χειριστική συμπεριφορά του 30χρονου σε βάρος της φαρμακοποιού, η οποία κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα σε βαθια οδύνη στο Βέλο Κορινθίας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ με επιτόπιο ρεπορτάζ που έκανε, το κορίτσι που έχασε αναίτια την ζωή του βρισκόταν επί της ουσίας σε καθεστώς περιορισμού, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατασκηνωτών στο ελεύθερο κάμπινγκ του Αγίου Νικολάου στην Φολέγανδρο αλλά και των ιδιοκτητών εστιατορίου στην παραλία της περιοχής,

Το ζευγάρι βρισκόταν στο νησί τρεις ημέρες και πραγματοποιούσε λιγοστές εμφανίσεις στην παραλία. Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, μοναδικές στους επισκέψεις στο εστιατόριο ήταν το πρωί, για να προμηθευτούν καφέδες, τους οποίους και έπιναν σε συγκεκριμένο σημείο, και το βράδυ για να πάρουν μπίρες, περνώντας έτσι τον περισσότερο τους χρόνους στην σκηνή.

Το γεγονός αυτό ειδικά φαίνεται πως είχε κάνει εντύπωση στους περισσότερους κατασκηνωτές, οι οποίοι παρατηρούσαν πως το ζευγάρι παρέμενε εντός σκηνής ακόμη και το μεσημέρι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

Κούγιας για τον δράστη: «Αντιμετωπίζω με πολύ μεγάλες επιφυλάξεις τα όσα λέει»

Ο συνήγορος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, μίλησε για την υπόθεση στον ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι θα βγούνε κι άλλα στοιχεία στην επιφάνεια για τον φόνο της κοπέλας.

«Είναι δύσκολη ημέρα, με τον πατέρα της αείμνηστης κοπέλας έχουμε μεγαλώσει μαζί στο Βέλο Κορινθίας, όπου σήμερα έγινε η κηδεία της κοπέλας, ανήμερα της γιορτής της. Δεν είναι μια υπόθεση για εμένα, έχω προσωπική σχέση», είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

Για τα όσα είπε στην ομολογία του ο φίλος της Γαρυφαλλιάς, ο Κούγιας ανέφερε: «αντιμετωπίζω με πολύ μεγάλες επιφυλάξεις τα όσα λέει, καθώς υπάρχει μια εξαφάνιση πολλών ωρών και δεν αποκλείει κανείς ό,τι στις ώρες αυτές έχει μιλήσει με κάποιο συνάδελφο, να έχει πάρει νομικές συμβουλές και να έχει κρύψει κάποια στοιχεία».

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας συμπλήρωσε: «Περιμένω με αγωνία την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα “μιλήσει”. Ενδιαφέρον είναι να διαπιστώσουμε τι χτυπήματα έχει στο σώμα της, κάτι που είναι αντικειμενικό και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, όσες νομικές συμβουλές και αν έχει λάβει. Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει ποιες σωματικές βλάβες έχουν γίνει εν ζωή, από το χτύπημα στα βράχια ή αν έχουν γίνει αργότερα, μετά από τον πνιγμό. Αν έχει μώλωπες, δεν μπορεί να έχουν προέλθει από χτύπημα στα βράχια».

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως: «τα τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές “μιλούν” και εξουδετερώνουν επιχειρήματα», ενώ έκανε γνωστό πως θα ζητήσει πραγματογνωμοσύνη για τα κινητά τηλέφωνα του δράστη και της Γαρυφαλλιάς.