Τόλης Βοσκόπουλος: 15 τραγούδια του «ανεπανάληπτου» που έγραψαν ιστορία

Τόλης Βοσκόπουλος: 15 τραγούδια του «ανεπανάληπτου» που έγραψαν ιστορία

Ο Τόλης έφυγε, η φωνή του όμως θα είναι για πάντα εδώ

Μπορεί ο Τόλης Βοσκόπουλος να έφυγε σήμερα, Δευτέρα (19/07) από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, ωστόσο, έμεινε η τεράστια κληρονομιά που άφησε στο ελληνικό τραγούδι, για να μας θυμίζει τι είναι ο έρωτας, όπως τον ερμήνευσε ο ίδιος.

Ο «Πρίγκιπας» έκανε sold out εμφανίσεις για παραπάνω από 35 χρόνια και τα τραγούδια του άφησαν εποχή. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958 και το 1963 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Μπήκε στη δισκογραφία λίγο αργότερα και εκτοξεύτηκε το 1968 με την «Αγωνία». Ξεχώρισε από τα πρώτα του βήματα, λόγω του στυλ, αλλά και του τρόπου ερμηνείας του.

Βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, ενώ είχε ερμηνεύσει Γιώργο Ζαμπέτα, Μίμη Πλέσσα, Άκη Πάνου, Θανάση Πολυκανδριώτη, Μάριο Τόκα, και πολλούς άλλους.

Τόλης Βοσκόπουλος: 15 επιτυχίες που δεν θα ξεχαστούν ποτέ

Ο Τόλης Βοσκόπουλος αποθεώθηκε από το κοινό ερμηνεύοντας τραγούδια-επιτυχίες όπως «Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Πριν χαθεί το όνειρο μας», «Της Χελιδονούς το ρέμα», «Τσιγγάνα για χατίρι σου», «Ψύλλοι στα αφτιά μου», «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή» και πόσα άλλα.