Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Θρήνος στο ελληνικό πεντάγραμμο

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε ο θρύλος του ελληνικού πενταγράμμου, Τόλης Βοσκόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς. Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν από τα γενέθλιά του, που είναι στις 26 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το zinapost.gr, ο ερμηνευτής των μεγάλων επιτυχιών νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, και μακράν ο πιο εμπορικός.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε τον εξίσου μεγάλο καλλιτέχνη και στιχουργό σε πολλές επιτυχίες του Γιάννη Πάριο να δηλώσει: «ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης».

Μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο Γιώργος Γερολυμάτος τη δεκαετία του 1970 οι νέοι τραγουδιστές έσπαγαν το δόντι τους προκειμένου να μοιάσουν στον Βοσκόπουλο (λόγω της χαρακτηριστικής οδοντοστοιχίας του καλλιτέχνη).

Ο Τόλης Βοσκόπουλος λατρεύτηκε και επιτυχίες του όπως το «αναμνήσεις», «περασμένες μου αγάπες», «να κάνουμε έναν έρωτα όλο τρέλα», «ανεπανάληπτος», «μια αγάπη», «στοιχηματίζω», «αγωνία» και «αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά» έρχονται στα χείλη όλων και τραγουδιούνται από πολλές γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας στην αυτοβιογραφία του σημειώνει: «Ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα όταν ανεβαίνεις σου λέει: φάε με για θα σε φάω. Να ξηγιόμαστε. Μεγάλος εργάτης ο Βοσκόπουλος, ο μεγαλύτερος».

Ανάμεσα στους θαυμαστές του υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, από τον λαϊκό κόσμο των εργατικών συνοικιών, μέχρι την οικονομική ελίτ των εφοπλιστών, και βέβαια τον αείμνηστο Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου.

Πλούσιο είναι και το έργο του ως συνθέτης. Μερικοί καλλιτέχνες που έχουν ερμηνεύσει τραγούδια του είναι: Δούκισσα, Μαρινέλλα, Στράτος Διονυσίου, Αντώνης Ρέμος, Νότης Σφακιανάκης.