Νοσοκομείο Αγρινίου: «Πάγια διαδικασία η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ»

Νοσοκομείο Αγρινίου: «Πάγια διαδικασία η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ»

Για «ετήσια συντήρηση» κάνει λόγο η 6η Υγειονομική Περιφέρεια

Για «παρερμηνείες» κάνει λόγο η 6η Υγειονομική Περιφέρεια αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «πάγια-ετήσια διαδικασία» λόγω «ετήσιας συντήρησης».

Υπενθυμίζεται ότι στη ΜΕΘ covid του νοσοκομείου Αγρινίου έχουν καταγραφεί στο προηγούμενο διάστημα 100% θνητότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ:

«Τις τελευταίες ώρες διατυπώνονται σχόλια και παρερμηνείες που διαδέχθηκαν την πληροφορία της αναστολής λειτουργίας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Με αυτή την αφορμή η 6η Υγειονομική Περιφέρεια διευκρινίζει πως ο προγραμματισμός προσωρινής αναστολής λειτουργίας Μ.Ε.Θ. και άλλων Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων (ΜΕΘ Παίδων, ΜΕΝΝ, ΜΕΝ Καρδιοπαθών, ΜΑΦ, Μονάδα Εγκαυμάτων, ΜΤΝ, Μονάδα Λοιμώξεων, Αιμοδυναμικών Εργαστηρίων, Χειρουργείων κλπ), για ετήσια συντήρηση, αποτελεί πάγια-ετήσια διαδικασία.

Σημειώνεται δε πως αφορά σε όλα τα Νοσοκομεία της Επικράτειας και σύμφωνα τις σχετικές αποφάσεις για τις συγκεκριμένες ενέργειες ακολουθείται η ακόλουθη Υπηρεσιακή οδός:

Αίτημα του Διευθυντή ή Διευθυντεύοντος της Μονάδας ή του Τμήματος, για αναστολή λειτουργίας, προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Διαβιβαστικό της Διοίκησης του Νοσοκομείου με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου προς την 6η ΥΠΕ.
Έγκριση ή απόρριψη του αιτήματος από την Υ.ΠΕ. και διαβίβαση της απόφασης προς το Κ.ΕΠ.Υ.-ΕΚΑΒ για την τελική κρίση.
Λήψη τελικής απόφασης από το Κ.ΕΠ.Υ.-ΕΚΑΒ και αντίστροφη ενημέρωση. Η ανωτέρω διαδικασία πραγματοποιείται ανελλιπώς διαχρονικά έπειτα από προγραμματισμό ο οποίος λαμβάνει χώρα κατά την περίοδο του Ιουνίου εκάστου έτους.
Ο προγραμματισμός προσωρινής αναστολής λειτουργίας Μ.Ε.Θ. των Νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ για το τρέχον έτος, όπως εγκρίθηκε από το Κ.ΕΠ.Υ.-ΕΚΑΒ σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 28781/30-06-2021 έγγραφό του, αφορά διαδοχικά τα κάτωθι Νοσοκομεία:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΓΝ ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ»

ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ (ΝΜ ΠΥΡΓΟΥ)

ΓΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (ΝΜ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)

ΓΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΓΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΝΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

ΠΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

ΓΝ ΑΡΤΑΣ

ΓΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».