Σοβαρός τραυματισμός από βουτιά στη θάλασσα: Έπαθε σηπτικό σοκ και μπήκε ξανά στην εντατική ο 16χρονος

Σοβαρός τραυματισμός από βουτιά στη θάλασσα: Έπαθε σηπτικό σοκ και μπήκε ξανά στην εντατική ο 16χρονος

Παρουσίασε λοίμωξη του αναπνευστικού με υψηλό πυρετό

Μια βουτιά στη θάλασσα και η ταλαιπωρία είναι ατελείωτη για τον 16χρονο από τα Χανιά. Τα μαντάτα της υγείας του νεαρού δεν είναι καλά, καθώς όπως μετέδωσε το zarpanews, το παιδί παρουσίασε επιπλοκές στην υγεία του και μπήκε ξανά στην εντατική.

Το δυσάρεστο περιστατικό είχε συμβεί στα Φαλάσαρνα Χανίων με αποτέλεσμα το παιδί να μην αισθάνεται τα πόδια του και είχε μπει εσπεσυσμένα στο ΠΑΓΝΗ, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση. Μετά την χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε παρέμενε νοσηλευόμενος στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μέχρι σήμερα το πρωί, οπότε οι θεράποντες γιατροί έκριναν αναγκαία την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, ο 16χρονος παρουσίασε λοίμωξη του αναπνευστικού (πνευμονία), με υψηλό πυρετό, η οποία επέφερε το σηπτικό σοκ και οδήγησε τους γιατρούς στην απόφαση να τον μεταφέρουν ξανά στη ΜΕΘ, όπου παραμένει με μηχανικό αερισμό. Ήδη, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η υγεία του παρουσιάζει βελτίωση.

Ερωτηθείς σχετικά με την μετεγχειρητική πορεία και την εξέλιξη της υγείας του αναφορικά με την κινητικότητα στα κάτω άκρα του, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να γίνει εκτίμηση.