Χανιά: Σε σοβαρή κατάσταση 16χρονος μετά από βουτιά στη θάλασσα – Δεν αισθάνεται τα πόδια του

Χανιά: Σε σοβαρή κατάσταση 16χρονος μετά από βουτιά στη θάλασσα – Δεν αισθάνεται τα πόδια του

Το αγόρι έχει υποστεί σοβαρή κάκωση στην αυχενική μοίρα, ενώ υπάρχει υποψία πως έχει επηρεαστεί ο νωτιαίος μυελός

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ένας 16χρονος από τα Χανιά, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά χθες, Κυριακή (04/07) στην παραλία στα Φαλάσαρνα την ώρα που έκανε βουτιές στη θάλασσα.

Ειδικότερα, ο 16χρονος χτύπησε στην αυχενική μοίρα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ενώ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις από τον τραυματισμό του.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, το αγόρι έχει υποστεί σοβαρή κάκωση στην αυχενική μοίρα, ενώ υπάρχει υποψία πως έχει επηρεαστεί ο νωτιαίος μυελός, κάτι που θα διαπιστωθεί στη χειρουργική επέμβαση. Πάντως, ο 16χρονος δεν αισθάνεται τα κάτω άκρα του.

Η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, στηρίζει και κινεί το κεφάλι και προστατεύει τον νωτιαίο μυελό που αποτελεί προέκταση του εγκεφάλου. Τραυματισμός ή βλάβη στην περιοχή του νωτιαίου μυελού της αυχενικής μοίρας αποτελεί σοβαρότατο τραυματισμό με επιπτώσεις στην κίνηση των άκρων και σε ορισμένες περιπτώσεις και στην αναπνοή.

Υπενθυμίζεται πως ο 16χρονος, την Κυριακή, έκανε βουτιές από τη βραχώδη άκρη της μεγάλης παραλίας των Φαλασάρνων, όπου είχε πάει με τους γονείς του, όταν σε μια βουτιά σε σημείο όπου τα νερά είναι σχετικά ρηχά τραυματίστηκε.

Λουόμενος που είδε τι έγινε, τον τράβηξε στην αμμουδιά ενώ άμεσα έσπευσαν ο ναυαγοσώστης της παραλίας και ένας ιδιώτης γιατρός που έτυχε να βρίσκεται εκεί.

Το αγόρι είχε τις αισθήσεις του και συνομιλούσε, αλλά φαίνεται πως δεν αισθανόταν τα πόδια του, έτσι του σταθεροποίησαν το κεφάλι και στο μεταξύ έφτασε ασθενοφόρο του Κ.Υ. Κισάμου, το οποίο τον μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στην συνέχεια στο Νοσοκομείο Χανίων. Εκεί οι γιατροί διαπιστώνοντας τη σοβαρότητα του τραύματος στην αυχενική μοίρα, έκριναν αναγκαία την άμεση διακομιδή του στο ΠΑΓΝΗ.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Κισάμου ο οποίος διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος.