Κορονοϊός: Συναγερμός στο Γηροκομείο Βόλου όπου διαγνώσθηκαν 8 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: Συναγερμός στο Γηροκομείο Βόλου όπου διαγνώσθηκαν 8 νέα κρούσματα

Τέσσερα σε εργαζόμενους και τα υπόλοιπα σε τρόφιμους - Στο νοσοκομείο ένας ηλικιωμένος

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γηροκομείο Βόλου μετά την επιβεβαίωση σήμερα οκτώ νέων κρουσμάτων κορονοϊού, μετά από μοριακά τεστ στα οποία υποβλήθηκαν εργαζόμενοι και τρόφιμοι, έπειτα από δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα magnesianews.gr, τα τέσσερα κρούσματα αφορούν σε τέσσερις εργαζόμενες, από τις οποίες οι δύο είναι ανεμβολίαστες και οι άλλες δύο είχαν νοσήσει και η μία εμβολιάστηκε, ενώ η άλλη όχι. Επίσης, θετικοί βρέθηκαν τέσσερις τρόφιμοι, οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις του εμβολίου.

Ένας εξ’ αυτών έχει μεταφερθεί στο Αχιλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ήπια συμπτώματα, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν στο Γηροκομείο έχοντας απομονωθεί σε δωμάτια καραντίνας και τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Όπως σημειώνει η Διοίκηση του Γηροκομείου, ήδη έχουν ενημερωθεί και οι συγγενείς των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, ο ηλικιωμένος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, βρίσκεται σε κλινική Covid-19 και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Ωστόσο, το προχωρημένο της ηλικίας του, οι συνοσηρότητες και το γεγονός ότι δεν ανέπτυξε ισχυρά αντισώματα από το εμβόλιο, τον οδήγησε στο Αχιλλοπούλειο για νοσηλεία.