Κορονοϊός: Μοναχός το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Δέλτα στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου»

Κορονοϊός: Μοναχός το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Δέλτα στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου»

Έντονη η ανησυχία από γιατρό του νοσοκομείου - Σε κρίσιμη κατάσταση ο 49χρονος ιερωμένος από το Άγιο Όρος

Η ραγδαία εξέλιξη της παραλλαχής Δέλτα του κορονοϊού σε 49χρονο στη Θεσσαλονίκη οδήγησε τους ιθύνοντες του νοσοκομείου «Παπανικολάου» να τον μεταφέρου στη ΜΕΘ. Μάλιστα, ο μοναχός από το Άγιο Όρος είναι το πρώτο κρούσμα με την ινδική μετάλλαξη στην πόλη που μπήκε στην εντατική.

«Εισήλθε στις 2 Ιουλίου, στις 4 επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Δεν είχε εμβολιαστεί με αποτέλεσμα να έχει ραγδαία επιδείνωση και να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε στο Mega ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η Δέλτα αλλά και το γεγονός ότι αφήνει μεγαλύτερα προβλήματα.

«Καταστρέφει πολλά όργανα, κυρίως τον πνεύμονα. Είναι μια παραλλαγή η οποία δεν έχει διαφορετικά λοιμογόνο δύναμη, αλλά αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι υπερμεταδοτικότητά της». Ο κ. Καπραβέλος κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους νέους οι οποίοι μπορεί να μη νοσούν βαριά, ωστόσο μεταδίδουν τον ιό.

«Είναι σίγουρο ότι δε θα νοσήσουν αλλά είναι σημαντικός κίρκος στην αλυσίδα διασποράς καθώς θα μολύνουν τις οικογένειές τους, θα διασπείρουν τον ιό». «Είναι θέμα κοινωνικής συναίσθησης», σημειώνει ο κ. Καπραβέλος, κάνοντας έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν «για να ελέγξουμε την πανδημία».