Στη φυλακή ξανά ο Λιγνάδης – Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για δεύτερη προφυλάκιση

Στη φυλακή ξανά ο Λιγνάδης – Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για δεύτερη προφυλάκιση

Από την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου θα κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος 18 ή 24 μήνες

Στις φυλακές Τριπόλεως θα παραμείνει ο κατηγορούμενος για βιασμούς ανηλίκων Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την σημερινή απολογία του δια υπομνήματος για δύο νέες κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν σχετικά με το εάν μπορεί να επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση ή όχι σε βάρος του σκηνοθέτη. Η ανακρίτρια είχε την άποψη, ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση με τις πρώτες δύο υποθέσεις βιασμού, για τις οποίες είναι ήδη προφυλακισμένος, και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση. Ο εισαγγελέας θεωρεί, ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζήτησε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Η υπόθεση θα κριθεί πλέον εντός τριών ημερών από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θεωρείται ελεύθερος για αυτή την υπόθεση, αλλά ισχύει η προφυλάκιση που του είχε επιβληθεί. Το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης είναι 18 μήνες, αλλά σύμφωνα με τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, αν του επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση, η προσωρινή του κράτηση θα φθάσει τους 24 μήνες.