Αλλάζει η στρατηγική για τους εμβολιασμούς – Γίνονται πιο αυστηρά τα μέτρα για τις επιχειρήσεις

Αλλάζει η στρατηγική για τους εμβολιασμούς – Γίνονται πιο αυστηρά τα μέτρα για τις επιχειρήσεις

Μπαίνουν στο μικροσκόπιο τα νυχτερινά κέντρα - «Ηθικό μπόνους» για όσους τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Σε κομβικό σημείο είναι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα όσον αφορά τους εμβολιασμούς και στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν στρατηγικοί για να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα και να αποτρέψουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του κορονοϊού. Μία από τις κινήσεις είναι να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα για τις επιχειρήσεις, αλλά και να επιβραβεύονται όσοι τα τηρούν.

Από το Σάββατο ξεκίνησαν να αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, ειδικά σε καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης, όπου παρατηρούνται συρροές κρουσμάτων.  Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει αυστηροποίηση των προστίμων, στο πλαίσιο του σχεδίου για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Εξετάζεται, μάλιστα, το ενδεχόμενο ακόμα και για αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων από την πρώτη παράβαση, χωρίς προειδοποίηση και με υψηλότερα πρόστιμα από αυτά που ισχύουν σήμερα. Την εποπτεία για την ομαλή λειτουργία της νυχτερινής διασκέδασης θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η αστυνομία.

Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις για ένα «ηθικό μπόνους» για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα. Συγκεκριμένα, θα ανακοινώνονται με λίστες οι επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα και εκείνες που τα παραβιάζουν.

Όσον αφορά τη νέα στρατηγική για τους εμβολιασμούς θα εμπλέκεται και η τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από αύριο (6/7) θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για το ποσοστό εμβολιασμού ανά δήμο και θα υπάρχει πληροφόρηση και για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν. Ξεκινούν, επίσης, και οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Ταυτόχρονα δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στη συγκεκριμένη στιγμή ανακοινώθηκε το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς των εφήβων 15-17 ετών, καθώς η κυβέρνηση θέλει να προστατευτούν τα παιδιά και να μην χάσουν την επόμενη σχολική χρονιά λόγω πανδημίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...