Κλοπή την Εθνική Πινακοθήκη: Πραγματογνωμοσύνη γνησιότητας των έργων θα ζητήσει ο ανακριτής

Κλοπή την Εθνική Πινακοθήκη: Πραγματογνωμοσύνη γνησιότητας των έργων θα ζητήσει ο ανακριτής

Θέλει να γίνει εκτίμηση των πινάκων ζωγραφικής, ώστε να συνδεθεί με την ποινική μεταχείριση του δράστη αν η αξία τους υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ

Η υπόθεση με την κλοπή των 3 έργων από την Εθνική Πινακοθήκη προχωράει με την προφυλάκιση του κατηγορούμενου, όμως έχει κι άλλες προεκτάσεις, όπως να βεβαιωθούν οι ιθύνοντες ότι είναι τα αυθεντικά. Γι' αυτό και τη διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης για την γνησιότητα των πινάκων που εκλάπησαν θα ζητήσει ο ανακριτής.

Το θέμα της γνησιότητας των δυο πινάκων που εκλάπησαν από την Εθνική Πινακοθήκη θα βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας που διενεργεί ο ανακριτής ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Λίγες μόλις ώρες μετά την προφυλάκιση του 49χρονου κατηγορούμενου για την κλοπή
ο αρμόδιος ανακριτής αναμένεται να διατάξει τη διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί η γνησιότητα των δύο πινάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο ο δικαστικός λειτουργός θα καλέσει τους αρμόδιους της Εθνικής Πινακοθήκης, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την κυριότητα των πινάκων, ενώ θα ζητήσει να γίνει εκτίμηση των έργων, η οποία θα συνδεθεί με την ποινική μεταχείριση του δράστη, εάν η αξία τους υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ όπως ορίζει ο νόμος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα της απόδοσης θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα από τους κύριους κατόχους των έργων, το οποίο θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.