Αντίθετοι για τις covid free επιχειρήσεις το 85% των εστιατόρων στη Θεσσαλονίκη

Αντίθετοι για τις covid free επιχειρήσεις το 85% των εστιατόρων στη Θεσσαλονίκη

Τι υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου

Αντίθετοι με το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων της εστίασης ως αμιγώς covid free εμφανίζονται οι επαγγελματίες του κλάδου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ 3, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το 85% θέλει να λειτουργήσει με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, το 6% θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους στους χώρους του, ενώ το 9% δεν έχει αποφασίσει ακόμη. Η πλειοψηφία των εστιατόρων υποστηρίζει πάντως, ότι το να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους αμιγώς με εμβολιασμένους εγείρει οικονομικό θέμα, καθώς θα πρέπει να απασχολούν και άλλους υπαλλήλους για τους ελέγχους, ενώ έχουν κόστος για τους πελάτες τα rapid tests.

Επίσης, λένε ότι η Πολιτεία μετατοπίζει σε αυτούς την ευθύνη και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, από την στιγμή που ισχύουν μέτρα, τα οποία θα τηρούνται αυστηρά. Το νέο πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας ουσιαστικά θα ενεργοποιηθεί μετά τις 15 Ιουλίου. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας θα είναι αυτός που θα αποφασίζει τον τρόπο λειτουργίας του καταστήματός του.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι «αμιγείς» χώροι θα εξυπηρετούν μόνο άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες, αλλά και όσους έχουν νοσήσει το πολύ μέχρι πριν από έξι μήνες. Το κίνητρο για τον επιχειρηματία θα είναι, ότι θα μπορεί να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό πελατών. Επίσης, στους covid free χώρους ο πελάτης δεν θα είναι υποχρεωμένος να έχει πραγματοποιήσει rapid test.