«Μαϊμού» εφοριακοί άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα από ηλικιωμένη στη Λαμία

«Μαϊμού» εφοριακοί άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα από ηλικιωμένη στη Λαμία

Σεσημασμένοι οι δράστες - Πώς εξαπάτησαν της 84χρονη

Θύμα απατεώνων που της παρουσιάστηκαν ως εφοριακοί και της άρπαξαν 11.000 ευρώ και τα κοσμήματα που φορούσε, έπεσε 84χρονη στη Λαμία.

Οι απατεώνες, όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, είναι ένας 50χρονος και ένας 28χρονος από το Ζεφύρι Αττικής, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, οι δράστες ποσέγγισαν την ηλικιωμένη στο δρόμο και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο δικαιούται επιστροφή χρημάτων από την Εφορία, την έπεισαν να επιβιβασθεί στο όχημά τους, για να την μεταφέρουν στο σπίτι της, αφού επάνω της δεν είχε χρήματα για να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όσο η ηλικιωμένη έδινε στον έναν το χρηματικό ποσό των περίπου 1.000 ευρώ, που ζήτησαν για την «τακτοποίηση» της υπόθεσης, ο άλλος αφαίρεσε φάκελο με χρήματα, που βρισκόταν σε ντουλάπα του σπιτιού, το οποίο υπολογίζεται στα 10.000 ευρώ. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι θρασύτατοι δράστες έπεισαν την ηλικιωμένη να τους δώσει και τα κοσμήματα που φορούσε, υποτίθεται για την ασφάλισή τους.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.