Self test: Ξανά από σήμερα η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία – Ποιοι οι δικαιούχοι

Self test: Ξανά από σήμερα η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία – Ποιοι οι δικαιούχοι

4 δωρεάν self test για τους εργαζόμενους

Συνεχίζεται η διάθεση των self test από τα φαρμακεία ξανά από σήμερα, Πέμπτη (01/07), με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να μπορούν να παραλάβουν 4 τεστ δωρεάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), τα 4 δωρεάν self test θα διατίθενται μέχρι και το Σάββατο (10/07). Εκτός από τους εργαζόμενους, δικαιούχοι είναι και οι πολίτες από 18 έως 30 ετών.

Πλέον, οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από αυτόν, δεν θα λαμβάνουν self test.

Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, η λειτουργία της πλατφόρμας διάθεσης self test θα ανασταλεί από το ερχόμενο Σάββατο (03/07) στις 17:00 έως τη Δευτέρα (05/07) στις 08:00.

Οι φαρμακοποιοί, ωστόσο, παρακαλούν τους πολίτες για την ομαλή προμήθεια των δωρεάν self test και για την αποφυγή συνωστισμού, οι δικαιούχοι να τα παραλαμβάνουν κατά τις τακτικές ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια της εφημερίας/διανυκτέρευσης.

Επίσης, δεν θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία της δωρεάν χορήγησης τα φαρμακεία της Αττικής και της Αχαΐας, τα οποία είχαν εξαγγείλει τις προηγούμενες εβδομάδες ότι θα εξαιρεθούν από το μέτρο.