Θεμιστοκλέους: Εφικτός ο στόχος του τείχους ανοσίας αρχές Σεπτεμβρίου

Θεμιστοκλέους: Εφικτός ο στόχος του τείχους ανοσίας αρχές Σεπτεμβρίου

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εμβολιασμοί κατ' οίκον

Στο 35% ανέρχονται οι πλήρως εμβολιασμένοι με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και τα εμβόλια δύο δόσεων των άλλων εταιρειών, όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά χαρακτήρισε εφικτό, να φθάνουμε το 80% για το τείχος ανοσίας και έναντι της μετάλλαξης Δέλτα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε κατά την σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 8.175.000 εμβολιασμοί. Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε, με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 4.750.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 45% και 3.650.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ποσοστό που αντιστοιχεί στο 35%. Σήμερα αναμένεται να ξεπεραστούν οι 100.000 εμβολιασμοί, προσέθεσε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στην επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία", που όπως είπε, προχωρά ικανοποιητικά, καθώς με μία δόση έχει εμβολιαστεί το 54% των πολιτών και οι πλήρως εμβολιασμένοι στα νησιά της επιχείρησης ανέρχονται στο 45%. Ακόμα, αναφέρθηκε και στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, καθώς αύριο θα ανακοινωθούν οι ιδιώτες γιατροί, που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και οι οποίοι θα πληρώνονται από την Πολιτεία.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο ιδιώτης γιατρός θα πηγαίνει στα σπίτια ανθρώπων με σοβαρά κινητικά προβλήματα ή με σοβαρή νοητική νόσηση, όπως Αλτσχάιμερ, προκειμένου να εμβολιάζει τα άτομα αυτά με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Επίσης, θα μπορεί να κάνει εμβολιασμούς στο ιατρείο του.