Αγρίνιο: Από πλαϊνή πόρτα στην ανακρίτρια ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό – Γιατί δεν απολογήθηκε

Αγρίνιο: Από πλαϊνή πόρτα στην ανακρίτρια ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό – Γιατί δεν απολογήθηκε

Αποδοκιμασίες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (28/06) ο 49χρονος ιερέας που κατηγορείται για βιασμό και παιδική πορνογραφία στο Αγρίνιο.

Όπως αναφέρει το sinidisi.gr, ο ιερέας μπήκε στο Δικαστικό Μέγαρο από πλαϊνή και όχι από την κεντρική είσοδο, ενώ μόλις έγινε αντιληπτή η άφιξή του, κάποιοι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε βρισιές και αποδοκιμασίες σε βάρος του.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, η απολογία του πήρε νέα αναβολή, με τον δικηγόρο του να υποβάλλει αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας, κάτι που είχε άλλωστε προαναγγείλει. Το αίτημα θα το κρίνει το Δικαστικό Συμβούλιο που αποτελείται από την Πρόεδρο Πλημμελειοδικών και δύο Πρωτοδίκες, με την απόφαση να αναμένεται σήμερα. Αν η αίτηση ακυρωθεί τότε ο κληρικός θα οδηγηθεί εκ νέου αύριο, Τρίτη, στην ανακρίτρια.

Την ίδια ώρα, πολίτες και κυρίως νεαρές γυναίκες, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα που διακινήθηκε στα social media. Επρόκειτο για μία κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τις δύο αδελφές που κατήγγειλαν τον 49χρονο ιερέα.

«Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ ανοχής σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, και να συμπαρασταθούμε στις γυναίκες αυτές που αποφάσισαν να μιλήσουν, να γιατρέψουν τα τραύματά τους και να σώσουν και άλλα παιδιά», σημείωσαν οι οργανωτές της κινητοποίησης που υποδέχτηκαν με βαριές εκφράσεις τον ιερέα.

Ο κληρικός αρνείται τις κατηγορίες, με τον συνήγορο υπεράσπισης Δημήτρη Νικάκη σε δηλώσεις του να κάνει λόγο για «δικογραφία κατασκευασμένη τόσο ως προς την ουσία της και τα αποδιδόμενα αδικήματα εις βάρος του ιερέως αλλά και ως προς την διαδικασία».

Φωτογραφία: sinidisi.gr