Γλυκά Νερά: Το «ιδιαίτερο» προφίλ του 33χρονου πιλότου – Τι αναφέρει εγκληματολόγος

Γλυκά Νερά: Το «ιδιαίτερο» προφίλ του 33χρονου πιλότου – Τι αναφέρει εγκληματολόγος

Τι θα κρίνει την ποινή του, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ

Ψυχρός, απόλυτα ήρεμος και ανέκφραστος συνεχίζει να είναι ο 33χρονος γυναικοκτόνος των Γλυκών Νερών, ο οποίος δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν μέσα στο σπίτι τους και στη συνέχεια προσπάθησε να «φορτώσει» το έγκλημα αλλού, σκηνοθετώντας ληστεία.

Στην ιδιαίτερη συμπεριφορά του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (28/06) στην ΕΡΤ η εγκληματολόγος Δέσποινα Σβουρδάκου.

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι είναι μια ψυχρή συμπεριφορά που δεν συνάδει με την όλη τραγωδία, ειδικά όταν έχεις υπάρξει θύμα και έχεις χάσει τη γυναίκα σου μετά από ληστεία και ανθρωποκτονία. Είπαμε ότι είναι ψυχρός και ψύχραιμος και ότι γύρισε πολύ γρήγορα στην καθημερινότητά του και αυτό μας έκανε μεγάλη εντύπωση», είπε η Δρ. Εγκληματολογίας αναφορικά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Όπως δήλωσε η Δέσποινα Σβουρδάκου, «μιλάμε για ένα ιδιαίτερο προφίλ, το οποίο έχει μια συγκεκριμένη στάση προς τα ΜΜΕ και προς το κοινωνικό σύνολο. Ήμασταν τόσο προσεκτικοί από την πρώτη στιγμή. Είναι ψύχραιμος και ψυχρός».

Μέσα από τον χρόνο θα αναδύονται στοιχεία για τη συγκεκριμένη περίπτωση, επισήμανε η Δρ. Εγκληματολογίας, αλλά, όπως δήλωσε, ο 33χρονος δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά «έχει μια σταθερή συμπεριφορά».

Γλυκά Νερά: Τι θα κρίνει την ποινή του γυναικοκτόνου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τόνισε ότι η συμπεριφορά του καθ’ ομολογίαν δράστη στις φυλακές θα κρίνει και τη διάρκεια της ποινής του.

«Σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες, τις οποίες θέλουμε να παρακολουθούμε εκτός αν έχουμε αλλάξει, η ποινή έχει την έννοια και του σωφρονισμού. Άλλο το οικονομικό έγκλημα και άλλο ένα ειδεχθές έγκλημα. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα λέγοντας ότι ο σωφρονισμός αποτελεί μια σημαντική παράμετρο, όπως και η συμπεριφορά στη φυλακή», είπε.

Όπως δήλωσε ο κ. Βερβεσός, ο ίδιος είναι εν αναμονή των όποιων αλλαγών γίνουν στον Σωφρονιστικό Κώδικα προκειμένου να ικανοποιηθεί και το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας για τα ειδεχθή εγκλήματα.