Ισόβια για την εν ψυχρώ δολοφονία 79χρονου στις Μοίρες Ηρακλείου

Ισόβια για την εν ψυχρώ δολοφονία 79χρονου στις Μοίρες Ηρακλείου

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 52χρονο δράστη

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 33 ετών κατά συγχώνευση για άλλες πράξεις επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, στον 52χρονο άνδρα που τον Ιανουάριο του 2020 σκότωσε εν ψυχρώ μέσα στο σπίτι του τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη στις Μοίρες Ηρακλείου.

Ο 52χρονος είχε μεταβεί υπό την επήρεια μέθης στο διώροφο κτίριο, που ανήκε στο θύμα, ψάχνοντας για την εν διαστάσει σύζυγό του, που είχε μετακομίσει στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου μετά τον χωρισμό τους. Μην γνωρίζοντας το διαμέρισμα όπου έμενε η γυναίκα, ο 52χρονος χτύπησε το κουδούνι του ισογείου.

Μπροστά του βρέθηκε μετά από λίγο ο 79χρονος, τον οποίο πυροβόλησε στο κεφάλι, ενώ λίγο αργότερα πυροβόλησε και τραυμάτισε στον ώμο και την 65χρονη σύζυγό του. Παρόντες στη δολοφονία ήταν και ο 17χρονος εγγονός του ζευγαριού καθώς και ένας φίλος του. Ο δράστης είχε διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση, όμως συνελήφθη λίγο αργότερα και ομολόγησε την πράξη του.

Όπως μεταδίδει ο περιφερειακός σταθμός της ΕΡΤ στο Ηράκλειο Κρήτης, στο άκουσμα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, που δεν αναγνώρισε στο δράστη κανένα ελαφρυντικό, η οικογένεια του 79χρονου Κώστα Χατζάκη δήλωσε ικανοποιημένη για την ποινή που επιβλήθηκε στον 52χρονο, πατέρα τριών μικρών παιδιών.