Σταύρος Δογιάκης: Εγκληματολόγος αμφισβητεί την αυτοκτονία και εξηγεί τους λόγους

Σταύρος Δογιάκης: Εγκληματολόγος αμφισβητεί την αυτοκτονία και εξηγεί τους λόγους

Τι αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook

Νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι έξω από το αυτοκίνητό του σε δασώδη περιοχή στην Αγία Παρασκευή εντοπίστηκε ο 53χρονος ιδιοκτήτης της γνωστής ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα, Σταύρος Δογιάκης.

Ο γνωστός επιχειρηματίας αυτοκτόνησε, ενώ άφησε και δύο σημειώματα προς τον αδερφό του. Ωστόσο, η καθηγήτρια Εγκληματολογίας Νατάσσα Τσουκαλά, με ανάρτησή της στο Facebook, αμφισβητεί την αυτοκτονία, εξηγώντας τους λόγους γιατί πιστεύει κάτι τέτοιο.

«Βαρέθηκα να διαβάζω άλλα αντ’ άλλων στα ΜΜΕ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της ταβέρνας στη Κάντζα. Οι ταπεινές μου επιστημονικές μου γνώσεις με οδηγούν στα εξής:

  1. Όποιος είναι εξοικειωμένος με όπλα, δεν αυτοκτονεί ποτέ πυροβολώντας στο κεφάλι επειδή πιθανολογεί εύλογα ότι θα αστοχήσει εξαιτίας της εκπυρσοκρότησης του όπλου. Ασφαλέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι να στρέψει το όπλο στο στόμα.
  2. Οι πιθανότητες να σημαδέψει κάποιος το κεφάλι του με ευστοχία όταν έχει ήδη τραυματιστεί βαριά στην καρδιά είναι επιεικώς ανύπαρκτες.
  3. Σφαίρα στο κεφάλι λέγεται χαριστική βολή. Η χαριστική βολή είναι χαρακτηριστικό modus operandi όλων των ανά τον κόσμο μαφιών».

Βαρέθηκα να διαβάζω άλλα αντ’ άλλων στα ΜΜΕ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της ταβέρνας στη Κάντζα. Οι ταπεινές μου...

Posted by Natassa Tsoukala on Thursday, 24 June 2021