Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι υποστηρίζουν στο αίτημα για την επιμέλεια της Λυδίας οι γονείς του δράστη

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι υποστηρίζουν στο αίτημα για την επιμέλεια της Λυδίας οι γονείς του δράστη

Προτείνουν την από κοινού επιμέλεια με τους γονείς της Καρολάιν - Την αποκλειστική επιμέλεια ζητά η μητέρα της 20χρονης

Με γνώμονα το συμφέρον της ενός έτους Λυδίας, όπως αναφέρουν στην αίτησή που υπέβαλαν στην Εισαγγελία Ανηλίκων μέσω του δικηγόρου τους οι γονείς του καθ' ομολογία δράστη της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ζητούν την από κοινού επιμέλεια της μικρής
με την οικογένεια της Καρολάιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζητείται να κατανεμηθεί ο χρόνος ως προς την άσκηση της επιμέλειας της μικρής, η οποία θα μπορεί να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο.

Όπως αναφέρεται στην αίτηση, η ομαλή ανάπτυξη του παιδιού «εξασφαλίζεται με την εναλλασσόμενη κατοικία, ως εκ της οποίας διατηρείται και οικοδομείται στενή συναισθηματική σχέση αμφοτέρων των οικογενειών με την ανήλικη εγγονή μας, με στοργή, φροντίδα και υπομονή, για την εκτέλεση του έργου όλων μας έναντι της εγγονής μας, για τη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και την κάλυψη των υλικών και συναισθηματικών της αναγκών». Παράλληλα σημειώνουν πως πληρούν τα απαιτούμενα εχέγγυα.

«Το συμφέρον της ανήλικης εγγονής μας ΛΥΔΙΑΣ, το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξή της σε μιά υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα, επιβάλει την ανάθεση της άσκησης της επιμέλειας από κοινού. Η χρονική, ήτοι η εναλλασσόμενη άσκηση της επιμέλειας της μικρής ΛΥΔΙΑΣ εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της, ενισχύει τους δεσμούς της με τους πάππο και μάμμη αμφοτέρων των γραμμών και αυταπόδεικτα περιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τραγική απώλεια της μητέρας της» υποστηρίζουν.

Προσθέτουν ότι «είναι βέβαιο ότι θα συνεχισθεί το ήδη υφιστάμενο και απολύτως απαραίτητο κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των δύο οικογενειών, που είναι αναγκαίο για την ομαλή ανάπτυξη και απρόσκοπτη εξέλιξη της προσωπικότητος της ΛΥΔΙΑΣ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εν όψει του γνωστού τραγικού γεγονότος, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ψυχική ισορροπία και ομαλή ανάπτυξη της ως άνω ανήλικης εγγονής μας. Διότι η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη ΛΥΔΙΑ και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της».

Νωρίτερα, κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία η μητέρα της άτυχης Καρολάιν ζητώντας την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Πάντως το θέμα αναμένεται να έχει κριθεί από την αρμόδια εισαγγελία τα επόμενα 24ωρα.

1
σχόλιο
  1. avatar Joan

    How is that going to work when poor little Lydia finds out that her father murdered her mother who she will never get to know. Was he caring of his baby daughter when he deprived her of her mother and where is the care when he gave her the ultimate in horror experiences of lying on her mother's dead body?
    Should the father ever be allowed to come near her after what he did?

    Surely her mother's parents should have exclusive care of this poor child to keep her safe emotionally and physically.

Παρακαλούμε περιμένετε ...