Θεμιστοκλέους: Άμεσα διαθέσιμα ραντεβού για Moderna και Pfizer στην Αττική

Θεμιστοκλέους: Άμεσα διαθέσιμα ραντεβού για Moderna και Pfizer στην Αττική

Τι ισχύει για όσους νοσήσουν πριν τον προγραμματισμένο εμβολιασμό

Η επάρκεια δόσεων εμβολίων δίνει την δυνατότητα να εμβολιαστούν ακόμη και αύριο 23 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι με το σκεύασμα της Moderna και στις 25 Ιουνίου με το σκεύασμα της Pfizer στην Αττική, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντιδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως σημείωσε, ο μηχανισμός των ραντεβού δεχόταν την μεγαλύτερη πίεση στο λεκανοπέδιο, κάτι που δεν υφίσταται πλέον και γι΄αυτό πλέον τα ραντεβού με τα εμβόλια μεχνολογίας mRNA θα προγραμματίζονται άμεσα. Ακόμη είπε, ότι όλοι οι άνω των 18 ετών πλέον, θα μπορούν να καλούνται προκειμένου να εμβολιαστούν εκτός σειράς με αδιάθετες δόσεις εμβολίων.

Επίσης, είπε ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, θα λάβουν μήνυμα τις επόμενες ώρες για να εμβολιαστούν.

Για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του AstraZeneca και επιθυμούν να κάνουν την δεύτερη δόση με άλλο σκεύασμα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις γι' αυτό, έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να υποβάλουν το αίτημά τους.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι νοσήσουν πριν την πρώτη ή την δεύτερη δόση του εμβολίου, θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να ακυρώσουν το ραντεβού τους.