Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Διευκρινίσεις της ΕΛ.ΑΣ για την άμεση μεταφορά του 32χρονου πιλότου στη ΓΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Διευκρινίσεις της ΕΛ.ΑΣ για την άμεση μεταφορά του 32χρονου πιλότου στη ΓΑΔΑ

Έχουν προκύψει νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Καρολάιν και έπρεπε να καταθέσει ο σύζυγός της - «Σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο»

Μερικές διευκρινίσεις έδωσε η ΕΛ.ΑΣ με μια λιτή ανακοίνωση που έγινε στους δημοσιογράφους για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Επιβεβαίωσε το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία και πως θα γινόταν από χθες η κατάθεση του συζύγου της Καρολάιν, αλλά σεβάστηκαν την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο.

«Έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά», είπε αρχικά ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας και εξήγησε: «Κι αυτά δεν μπορούν να περιμένουν. Για τον λόγο κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. μετέβη στην Αλόννησο για να μεταφέρει τον σύζυγο του θύματος στην Αθήνα. Αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει και χθες, αλλά σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο της γυναίκας του.
Μεταφέρθηκε από την Αλόννησο στη Σκιάθο με πλωτό μέσο και από εκεί στη αεροπορικώς στην Αθήνα για να φτάσει στη ΓΑΔΑ. Σεβαστήκαμε το μνημόσυνο της κοπέλας».

Τα ερωτήματα που υπάρχουν δεν έχουν απαντηθεί ακόμα, αλλά φαίνεται ότι εξελίξεις τρέχουν στην υπόθεση με τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας.

Απομακρύνεται το σενάριο της ληστείας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ακόμα ένα κρίσιμο στοιχείο στην υπόθεση είναι το ρολόι που φορούσε η Καρολάιν τη στιγμή της δολοφονίας. Όπως μετέδωσε ο σταθμός, οι παλμοί που κατέγραψε το ρολόι δεν συμπίπτουν με την ώρα που, σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου, είχαν εισβάλει στο σπίτι οι ληστές. Οι Αρχές καλούν λοιπόν τον σύζυγο της κοπέλας να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο στοιχείο, που μαζί με άλλα, οδηγεί την ΕΛ.ΑΣ στο συμπέρασμα πως τελικά δεν επρόκειτο για ληστεία.

«Εδώ που φτάσαμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε στην τύχη του τίποτα», ανέφερε στο OPEN αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια ώρα, ακόμα ένα στοιχείο για το οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις ο 32χρονος άνδρας είναι η πληροφορία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια πως ο χρόνος που αφαιρέθηκε η κάρτα καταγραφικού από τις κάμερες παρακολούθησης του σπιτιού, δεν συμπίπτει επίσης με τις ώρες της ληστείας.

Κατάθεση από άτομο του περιβάλλοντος του ζευγαριού

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει κληθεί για να καταθέσει για την υπόθεση ένα ακόμη άτομο του περιβάλλοντος του ζευγαριού.

Σημειώνεται ότι, όπως έχει πει ο 32χρονος πιλότος στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, οι δράστες παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα στο σπίτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όμως, δεν άφησαν κάποιο ίχνος τους, ούτε πήραν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού.