Χανιά: Έφτασαν με κρουαζιερόπλοιο στη Σούδα, αλλά δεν τους αφήνουν ούτε να ψωνίσουν

Χανιά: Έφτασαν με κρουαζιερόπλοιο στη Σούδα, αλλά δεν τους αφήνουν ούτε να ψωνίσουν

Γιατί οι επιβάτες του πλοίου μετακινούνται με ειδικά λεωφορεία σε επιλεγμένα μέρη

Μπορεί οι 1.300 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 5» της TUI Cruises να έφτασαν στο λιμάνι της Σούδας, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να απολαύσουν τα Χανιά «ελεύθεροι».

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το flashnews.gr, από τους 1.300 επιβάτες, κατέβηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κέντρο των Χανίων 750 άτομα.

Ωστόσο, το πρωτόκολλο της εταιρείας γενικότερα είναι ιδιαίτερα αυστηρό λόγω της πανδημίας και μέχρι προχθές τα Χανιά ήταν στο «πορτοκαλί».

Έτσι, οι επιβάτες απαγορεύεται να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά από τοπικές επιχειρήσεις, ήτοι οι τουρίστες δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε καν νερό ή τσιγάρα.

Μάλιστα, μετακινούνται με ειδικά λεωφορεία σε επιλεγμένα μέρη και δεν πρέπει καν να σταματούν έξω από τις βιτρίνες των καταστημάτων.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι να έχουν δημιουργηθεί αντιδράσεις από επιχειρηματίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τα οποία φιλοξενούν τα κρουαζιερόπλοια της συγκεκριμένης εταιρείας.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου, έχουν γίνει επαφές από το Λιμενικό ταμείο Χανίων με την TUI Cruises και ενδεχομένως στο αμέσως επόμενο διάστημα τα πράγματα να αλλάξουν.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα δέσει πάλι στο λιμάνι της Σούδας σε δύο Πέμπτες και ίσως το γεγονός ότι τα Χανιά «έπεσαν» στο κίτρινο στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας, να λειτουργήσει θετικά.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο επισκέπτεται τα Χανιά κάθε 15 ημέρες και συγκεκριμένα τις Πέμπτες.