Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι, κρίθηκε παράνομη η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Απεργίες, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα εργασιακά πραγματοποιούν τα σήμερα τα εργατικά συνδικάτα.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

  • Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ, θα λειτουργήσουν έως τις 10 το πρωί.
  • Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.
  • Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα.

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει για σήμερα, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοικήσεις των Σωματείων της Ομοσπονδίας, αναφέρουν ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί, καλώντας παράλληλα τους ναυτεργάτες να φροντίσουν για την περιφρούρησή της.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

  • Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, στις 10.30 το πρωί και στις 5 το απόγευμα.
  • Η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις 18.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
  • Συγκέντρωση έχει επίσης προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...