Ανάστατη η Ραφήνα μετά από καταγγελίες για απόπειρες αρπαγής ανηλίκων

Ανάστατη η Ραφήνα μετά από καταγγελίες για απόπειρες αρπαγής ανηλίκων

Μετά την υπόθεση της 12χρονης μαρτυρίες κάνουν λόγο για λευκό βαν που πλησιάζει ανήλικα στην περιοχή

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται κάτοικοι και αρχές στη Ραφήνα, καθώς δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη του 48χρονου που κατηγορείται πως πήγε να επιβιβάσει με τη βία μια 12χρονη στο αυτοκίνητό του, ένα λευκό βαν κινείται ύποπτα στην περιοχή, πλησιάζοντας ανήλικα παιδιά.

Όπως μετέδωσε το Mega, ορισμένοι μάλιστα προειδοποιούν για την ύπαρξη του λευκού βαν και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε τα παιδιά να είναι υποψιασμένα και να αντιδράσουν. Μιλώντας στο Mega παιδιά που μένουν στη Ραφήνα, μιλούν για ένα ύποπτο άσπρο βανάκι που κινείται στην περιοχή, με τον οδηγό του να προσεγγίζει ανήλικες μαθήτριες.

«Έχω δει ένα άσπρο βανάκι, που απλά περνάει στην περιοχή και έχει ακουστεί, ότι παίρνει παιδιά». «Ένα βανάκι ακολουθεί κάποια παιδιά και έχουν πει, ότι προσπαθεί να τα αρπάξει» αναφέρουν κάποια από τα παιδιά, ενώ οι μεγαλύτεροι εκφράζουν την ανησυχία τους για τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά και άλλα θύματα του 48χρονου

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες του 48χρονου, που αποπειράθηκε να αρπάξει την 12χρονη, ενώ εκείνη γυρνούσε με το ποδήλατο στο σπίτι της. Οι Αρχές εκτιμούν, ότι έχει προσπαθήσει να αρπάξει και αλλά παιδιά στο παρελθόν. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει το κινητό και το λαπτοπ του και έψαχναν για πορνογραφικό υλικό.

Ο δράστης την καταδίωκε για περισσότερα από 20 λεπτά. Η 12χρονη όμως αντέδρασε άμεσα, έβαλε τις φωνές και με τη βοήθεια των γειτόνων ο 48χρονος συνελήφθη μία ώρα μετά στην Παλλήνη. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει μάλιστα και υπνωτικά χάπια στο αυτοκίνητο του, ενώ ο 48χρονος που έχει προφυλακιστεί, είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές, καθώς παρίστανε τον λογιστή, αρπάζοντας από ηλικιωμένους τις συντάξεις τους.