Κορονοϊός: Ανοίγουν στις 16 Ιουνίου τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24

Κορονοϊός: Ανοίγουν στις 16 Ιουνίου τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24

Η χώρα μας θα παραλάβει 4,78 εκατ. δόσεις εμβολίων μέχρι και τον Αύγουστο

Ανοίγει την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 η πλατφόρμα των ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορονοϊού για την ηλικιακή ομάδα 18-24, όπως ανακοίνωσε κατά την σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του εμβολιασμού ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία και με δεδομένο το ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν αναλόγως, η επίτευξη του στόχου για τείχος ανοσίας θα είναι εφικτή εντός του καλοκαιριού. Παράλληλα, υπενθύμισε πως από την Πέμπτη 10 Ιουνίου άνοιξαν τα ραντεβού και με τα τρία διαθέσιμα εμβόλια (εκτός αυτού της AstraZeneca) και για την ηλικιακή ομάδα 25-29, από την οποία όπως είπε έχουν κλείσει ραντεβού ήδη 93.000 πολίτες και υπολογίζεται ότι ήδη το 11% εξ αυτών έχει κάνει μια δόση.

Ανέφερε ακόμα, ότι η εταιρεία Pfizer αύξησε κατά τι τις παραδόσεις της κι έτσι συνολικά θα πάρουμε 2,212 εκατ. δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου. Μόνο για τον Ιούλιο οι δόσεις υπολογίζονται σε 1,555 εκατ. δόσεις με τις συνολικές του τρίτου τριμήνου (Ιούλιος- Ιούνιος- Άυγουστος) να υπολογίζονται σε 4,87 εκατ. δόσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...