Μύκονος: Προφυλακίστηκαν οι 4 κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών

Μύκονος: Προφυλακίστηκαν οι 4 κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στο κύκλωμα

Προφυλακίστηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι 4 κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά στη Μύκονο.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στο κύκλωμα ενώ αναφερόμενοι στα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν υπογράμμισαν ότι είναι ολίγων γραμμαρίων και ήταν «προς ιδίαν χρήση».

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν με αποτέλεσμα να κριθούν προφυλακιστέοι.

Ο συνήγορος δύο εκ των κατηγορουμένων μίλησε για καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας των κατηγορουμένων.

«Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η δικαιοσύνη στην πορεία θα κρίνει με αμεροληψία την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Οι συνθήκες άρτου και θεάματος, συλλήψεων με drone και υπερβολές ως προς τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης καταλαβαίνετε ότι καταπατάται το τεκμήριο της αθωότητας και θα πρέπει αυτό όλους να μας απασχολεί».

Σε βάρος των κατηγορουμένων, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των αρχών στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης σε Μύκονο και Αττική έχει σχηματιστεί, δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση, της κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και της παράβασης νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 76 γραμμ. κοκαΐνης, 50 γραμμ. κάνναβης, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ηλεκτρονικές ζυγαριές, πιστόλι με -15- φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 6.865-ευρώ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...